PRIMEUR VOOR DEINZE “11 km van Deinze” loopt over brug Versele-Laga

De “11 km van Deinze”, het loopevenement dat plaats vindt op 7 september, zorgt voor een primeur. Voor het eerst zullen lopers de brug van Versele-Laga kunnen oversteken. De fabriek steunt het initiatief en doet de brug die normaal enkel dienst doet voor vrachtwagens die moeten laden of lossen bij Versele-Laga eenmalig open voor iedereen. “De ‘Ten Miles’ hebben de Kennedytunnel, wij hebben de brug”, zegden de organisatoren zonet (donderdag) op de voorstelling van het parcours. En dat gebeurde niet toevallig bovenop de brug.

Brug Versele Laga - Foto_GoogleMaps

“We willen zondag 7 september van Deinze de gezelligste loopstad van Vlaanderen maken”, zegt mede-organisator Tom Van Nieuwenhuyse. “We mikken niet alleen op mannen en vrouwen die voor de beste tijd gaan, we willen iedereen een sportieve dag bezorgen. Wie schrik heeft van de 11 kilometer kan inschrijven voor de kortere afstand van 5 kilometer. En ook zij zullen de brug oversteken.” Organisatoren Van Nieuwenhuyse, Jan Claeys en Daan Boydens willen ook de kinderen aanzetten om die dag te sporten. Er is een parcours van 1 km door het centrum van Deinze, en achteraf kunnen de deelnemertjes gratis spelen in indoorspeeltuin Kids Adventure, vlakbij de inschrijvings- en finishzone.”

11km van Deinze

“Het moet meer worden dan enkel starten, lopen en aankomen”, zegt Jan Claeys. “We willen dat de deelnemers en de toeschouwers zich amuseren. De animatie van bij de start tot aan de aankomst moet daarvoor zorgen.” De inschrijvingen lopen prima. “Momenteel gaat het richting 200, bij 250 is de eerste editie uitverkocht.”

Inschrijvingen kan via www.facebook.com/elfkmvandeinze . De inschrijving bedraagt 15 euro en daarvoor krijgen de deelnemers een technisch looptshirt, lekkere bevoorrading, tijdsregistratie én animatie.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...