Het is duidelijk, Leerne zit met een Trollenplaag.

Kaartenverkoop voor de succesvolle Halloween vertel-en wandelavond Kasteel Ooidonk alleen op zaterdag 4 oktober.
Halloween Leerne
Rond 880 werd het  toenmalige Deinze volledig verwoest door de Noormannen. Deze oorlogslustige mannen hadden het bos van Ooidonk als uitvalsbasis gekozen. Waar nu het Kasteel van Ooidonk staat, hadden ze een houten hoeve ingenomen en volledig versterkt. Dit was één van de eerst versterkte burchten in de streek samen met het Gravenkasteel van Gent. Het huidige Kasteel van Ooidonk staat gebouwd op de funderingen van de burcht van toen.
Blijkbaar brachten de Noormannen trollen mee om te helpen plunderen. Geen lieve trollen zoals we ze nu kennen, maar nietsontziende wreedaards. Toen de Noormannen vertrokken sloten ze trollen op in de kerkers van het kasteel. Zaterdag 25 oktober, meer dan 1100 jaar later  gebeurt er  iets vreselijk in het Land van Ooidonk… Door het toedoen van Rembold de Verschrikkelijken zullen de trollen u trachten te besmetten om in te  lijven in het grote spokenlegers van Rembold.

Slagen ze daarin?
Kom het zelf meemaken op zaterdag 25 oktober om en rond het betoverende kasteel van Ooidonk.

Kaarten : zaterdag 4 oktober.
Plaats :  Poort Kasteel Ooidonk Ooidonkdreef 9 Bachte-Maria-Leerne
9- 12 uur. (opgelet:  beperkt aantal kaarten OP=OP)

Halloween Leerne is UNIEK in zijn soort. Het  is geen boe-achter-iedere boom, maar  het  is een wandeltocht met  leuke vertelmomenten door creepy figuren in het grote bos van Ooidonk. 

Praktisch voor de kaartenverkoop:
UREN : Eerste groep start om 18 uur – laatste groep om 21.45 uur.
Er vertrekken kleine groepjes deelnemers STIPT om het kwartier.
Bepaal op voorhand hoe laat u verkiest te vertrekken.
18.00u.  18.15u.  18.30u.  18.45u.
19.00u.  19.15u.  19.30u.  19.45u
20.00u.  20.15u.  20.30u.  20.45u.
21.00u.  21.15u.  21.30u.  21.45u.

Tickets € 9 (kinderen en volwassen)

De ploeg ploeg rond de halloweentochten Ooidonk (EjaCuLeerne) slaagt er in voor de 9de keer weer een adembenemend spannend verhaal op te zetten rond één van de vele legendes van het land van Ooidonk.
Xavier Mares brengt ook rond die tijd zijn nieuwe jeugdboek uit “De verdwenen gezichten – in het land van Ooidonk”. Als één van de bedenkers van de vele halloween vertel-en wandelavonden bewerkte hij de verhaallijnen en schreef ze neer in een zeer filmisch geschreven jeugdboek. Het  boek is zo leuk geïllustreerd dan je elk plekje in het verhaal zelf kunt gaan opzoeken. Maar meer nieuws volgt zeker als het jeugdboek verschijnt.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...