GroenRood roept op: Verkoop Huis Van Thuyne niet, maar gebruik het!

Dirk Stroobandt: Op de vorige GR heeft de burgemeester aangekondigd dat we op de gemeenteraad van september de plannen zouden kunnen goedkeuren die de stad heeft met het Huis Van Thuyne. Het punt is wellicht bij vergetelheid niet op de agenda geplaatst. Aangezien de vraag van GroenRood om een gemeentelijke commissie op te richten die de plannen met het Huis Van Thuyne kon bespreken niet werd gehonoreerd, stellen wij voor om het Huis Van Thuyne voor de stad te behouden en zelf te renoveren.

GroenRood Seniorenhuis

Annick Verstraete: Het is meer dan 5 voor 12 voor het mooie pand op de Markt. Iedereen zag de teloorgang de laatste jaren met lede ogen aan. Op zoek gaan naar een nieuwe investeerder is de restauratie terug vele jaren vooruit duwen. Tijd die het gebouw niet meer heeft. Nu is het zwaar verwaarloosd, enkele extra jaren verval maakt het klaar voor de sloop. Nieuwe investeerders betekent ook een nieuw risico, wat wij met GroenRood niet meer willen nemen.

Neem als stadsbestuur uw verantwoordelijkheid en handel zelf!

Peter Parmentier wijst erop dat er heel wat staat te veranderen op de markt. Zaal Volkskring, de sympathieke plaats waar heel veel verenigingen thuis zijn, verdwijnt binnen vijf jaar. Op zoek naar centen wil het stadsbestuur ook het Saverijs pand verkopen. Waar zullen we de toekomstige trouwers ontvangen? Waar zal onze verdienstelijke harmonie kunnen repeteren?

Een gerenoveerd Huis Van Thuyne kan daar perfect voor dienen. We zouden de trouwers in een mooi pand kunnen ontvangen, buiten op het terras eventueel een glaasje aanbieden, in de tuin kunnen er trouwfoto’s genomen worden. ’s Avonds hebben we een gemeenschapszaal met klasse bij. Eéntje dat een meerwaarde heeft t.o.v. de meeste andere vergader/gemeenschapsruimtes. Perfect geschikt voor kleine optredens, intieme lezingen, een leesclub, repetities….

Eddy De Winter: Overdag zou het een perfecte ruimte zijn voor senioren. De senioren in Deinze dromen al lang van een eigen huis. Ook de vele verenigingen ,met veelal senioren, die nu gebruik maken van de Volkskring zouden perfect de oversteek kunnen maken. Een eigen plaats waar ze dag in dag uit kunnen thuis zijn. Voor grote activiteiten wijkt men uit naar de grote parochie- en gemeenschapszalen, voor de dagdagelijkse werking is men thuis in het gezellige Huis Van Thuyne. De tuin is ook hier een ongelofelijke meerwaarde. Overdag huis van de senior, ’s avonds intieme gemeenschapszaal en (vooral op zaterdag) een protocollaire functie… Wij zien een mooie toekomst voor dit mooi pand.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...