Zuiddag Deinze op 16 oktober 2014

Voor de tweede keer doe Leiepoort campus Sint-Hendrik uit Deinze mee aan het project Zuiddag, en wel massaal! Meer dan 160 vierdejaarsleerlingen zullen op donderdag 16 oktober niet aan de schoolbanken zitten, maar een dag werken. Elke leerling verdient hiermee 50 euro en dat bedrag gaat integraal naar een goed doel. Dit jaar werd gekozen voor het theaterproject “Drama en Dromen” van Broederlijk Delen, een project door en voor Palestijnse jongeren. Leerlingen Chiara Allaert en Ilona Maenhout zijn de twee trekkers van Zuiddag op school.

Zuiddag Deinze

Ilona: “Op Zuiddag werken ruim 15000 jongeren voor het goede doel en ze doen dat graag. Het project spreekt zoveel jongeren aan, omdat ze leeftijdgenoten kunnen helpen en omdat ze de schoolbanken een dagje kunnen omruilen voor een dag in het beroepsleven. Het is een uitgelezen kans om iets bijzonders te doen, zoals een dag op stap gaan met Herman Van Rompuy, of gaan varen op een marineschip, of training geven aan hun favoriete voetbalclub. Hoe origineler je uit de hoek  komt bij je sollicitatie, hoe meer kans je hebt om een droomjob te pakken te krijgen. Ik ben trekker geworden van het project, omdat ik mijn jaargenoten bewust wil maken van de waarde van dat alles.”

Chiara: “Ilona en ik zijn een dag naar Leuven geweest om kennis te maken met het project. We werden per provincie verwelkomd en kregen daarna in een grote aula uitleg over het project. We bespraken in workshops enkele strategieën om het project te laten leven in onze school. Dat gaat van een getuigenis van Palestijnse mensen, een fotoshoot van alle werkende leerlingen, tot een poedergevecht om ludieke groepsfoto’s te kunnen doorsturen voor een wedstrijd.”

Zuiddag Deinze

Er zijn al heel wat bedrijven, organisaties en particulieren die jobs aanbieden via de jobbank van Zuiddag. Leerlingen kunnen ook zelf op zoek gaan en mensen aanspreken of aanschrijven. De gekozen werkgever moet zich dan ook registreren op de www.zuiddag.be om met alles in orde te zijn. Wil u zelf een job aanbieden, dan kan u terecht bij de onderstaande verantwoordelijken of alles rechtstreeks via de website regelen.

Meer informatie bij:

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...