33e Wandel mee dag in Deinze

Op zaterdag 15 november 2014 organiseert Wandelclub Natuurvrienden Deinze in samenwerking met stad Deinze de 33e ‘wandel mee dag’. De wandeling gaat van start in Gottem, aan zaal Vlasschuur. Er is een vrije start tussen 7 en 15 u. Deelnemers kunnen 6, 10, 15 of 20 km wandelen. Leden van de wandelclub betalen € 1,10, niet-leden € 1,50.

Wandel mee dag DeinzeFoto: Jos Lampaert – via www.wnd140.be

Bij de voorgaande edities van de wandel mee dag werd er telkens van start gegaan in een andere Deinse deelgemeente. Door het grote succes van de wandelclub die momenteel 578 leden telt en het grote succes van de organisatie moet er ieder jaar op zoek gegaan worden naar een geschikte startlocatie. Dit jaar viel de keuze op zaal Vlasschuur in Gottem (Ardense Jagerstraat 1).

Deelnemers kunnen er op zaterdag 15 november 2014 vrij starten tussen 7 en 15 u., ze krijgen de keuze tussen 6, 10, 15 of 20 km wandelen. Leden van Wandelclub Natuurvrienden Deinze betalen € 1,10, niet-leden betalen € 1,50. Vanuit het vlasdorp Gottem wordt er gewandeld richting Wontergem in de vallei van de Mandel- en Vondelbeek.

De deelnemers van de wandel mee dag krijgen dit jaar een stuk fruit aangeboden in en door Doeself Verbeke in Grammene. Het fruit wordt geleverd door fruitbedrijf Cocquyt uit Meigem. Op de wandel mee dag zal het bedrijf appels, peren, fruitsap, confituur, enz. te koop aanbieden aan de wandelaars. Zo wil WND hen een ruggensteuntje geven in deze moeilijke tijden in de fruitsector.

De wandel mee dag is meteen de laatste wandeling van 2014 die door WND georganiseerd wordt. Leden kunnen op die dag hun nieuwe lidkaarten voor 2015 afhalen in zaal Vlasschuur, niet-aangeslotenen kunnen er kennis maken met de werking van de club en zich eventueel aansluiten.

Het succes van de organisatie, die op meer dan 1.200 deelnemers mag rekenen, is eenvoudig te verklaren. Deinze en de Leiestreek hebben namelijk veel te bieden aan wandelaars. Bovendien is parcoursmeester Frans Deschepper van Wandelclub Natuurvrienden Deinze een kei in het uitstippelen van parcours, hij weet steeds nieuwe stukjes te ontdekken. Eind februari van dit jaar mocht de WND de Nationale Wandeldag organiseren, het werd dankzij o.a. de samenwerking met het stadsbestuur van Deinze een mooi visitekaartje voor de club wat betreft parcours, accommodatie en organisatie. WND werkt voor alle eigen organisaties ook samen met de lokale politiezone Deinze-Zulte om een maximale veiligheid te kunnen garanderen voor de wandelaars.

Info: Luc Taelman, voorzitter WND – [email protected]www.wnd140.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...