Deinze voor 86e maal paardenhoofdstad

Op zondag 12 oktober 2014 wordt de Deinse Markt bezet door hinnikende paarden. De stad wordt dan voor de 86e maal ‘paardenhoofdstad’.

Deinze paardenhoofdstad

Tussen de kerk en het stadhuis vinden vanaf 9.30 uur tot circa 16.30 uur de individuele prijskampen van het trekpaard volgens leeftijdsklasse plaats. De prijskamp voor het warmbloedpaard (dit is het rijpaard of koerspaard) gaat van start om 10 uur in het deel vanaf de Gentpoortstraat tot de stadsluifel. Beide rassen sluiten af met een kampioenschap en een show van de oud-kampioenen.

Animatie
Aan de fonteintjes voor het stadhuis is allerlei animatie gepland. In de voormiddag is er een gareelmaker aanwezig. Vanaf 10.30 uur zie je een hoefsmid aan het werk. Er is een stand met video’s en boeken over het heden en het verleden van het trekpaard. Om 11 uur kunnen kinderen een ritje maken met trekpaarden. Aan de kerk wachten twee huifkarren voor een rit tot voorbij de Brielpoort. Het hoogtepunt wordt een piramide te paard en een rondgang van loten van drie paarden met dezelfde afstamming.

De toegang tot dit evenement is gratis.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...