Het Vlaanderen van De Wever: anders bekeken…

Vrijdag 24 oktober 2014 om 20 uur is er de boekvoorstelling “Het Vlaanderen van de Wever “ door de auteur Koen Hostyn met als interviewer Mil Kooyman, gewezen provinciaal ABVV Secretaris Oost Vlaanderen. Dit gaat door in de kelder van de bibliotheek, Markt Deinze.

Het Vlaanderen vanHet is een organisatie van Linx+ Deinze ,  in samenwerking met de pvda – basisgroep Schelde Leie. Hostyn schetst in ‘Het Vlaanderen van De Wever’ een ontluisterend beeld van de verandering, die komende is. ‘Ik krijg telefoontjes van ondernemers, en niet de minsten, die mij vragen gesprekken op te zetten met de N-VA van Bart De Wever. Op die partij is hun hoop gevestigd.

Veel ondernemers denken dat de N-VA de enige is die iets kan veranderen.’ Het zijn de woorden van Unizo-baas Karel Van Eetvelt. Enige tijd daarvoor had N-VA-voorzitter Bart De Wever al uitgeroepen dat Voka zijn baas is en verwelkomde de voltallige top van die partij de Franse fiscale vluchteling Bernard Arnault. Is N-VA misschien een allemansvriend? Want de fanclub van de N-VA bestaat niet enkel uit krijtstreeppakken of superrijken die de taal van Voltaire spreken. Integendeel. Ook veel werklozen, minimumtrekkers, senioren met een klein pensioentje, ja zelfs vakbonders voelen zich aangesproken door ‘de partij van de hardwerkende Vlamingen’.

In Het Vlaanderen van De Wever stelt Koen Hostyn een vraag die je maar zelden hoort: voor wie rijdt de N-VA nu eigenlijk?

Hoewel de NV-A zich graag profileert als de kracht van verandering, wordt er zelden bij gezegd wat die verandering precies inhoudt. De kracht van de verandering: jazeker. Maar dan toch anders bekeken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...