Ochtendlijk loopplezier tijdens winterjoggings AC Deinze

Op zondag 12 oktober opende A.C. DEINZE met het eerste luik van de serie joggings van het komende winterseizoen.

Atletiekclub AC Deinze is in de relatief korte geschiedenis van zijn bestaan (opgericht in 1996) uitgegroeid tot één van de toonaangevende clubs van het Vlaamse land. Daar zijn vanzelfsprekend de goede resultaten van de atleten niet vreemd aan, en de jaarlijkse veldloop ‘Grote Prijs Stad Deinze’ is voor iedere wedstrijdatleet een ‘must’. Deze cross is de laatste vijf jaar steevast de meest bezette veldloop van het land en daarmee dé klassieker van het regionale circuit. Maar AC Deinze heeft niet enkel oog voor wedstrijdlopers, ook joggers en recreanten komen volop aan hun trekken in de club. Exponent hiervan zijn de ‘Winterjoggings’.

AC Deinze jogging

In 2001 besloot de club van voorzitter Rita Van Kerrebroeck om behalve pistemeetings en de veldloop in oktober ook een jogging te organiseren in “De Brielmeersen”. Het parcours, met start op de piste van de club, werd volledig uitgetekend doorheen dit stedelijk recreatiedomein. De lopers werden gestuurd langs dolomietweggetjes, smalle asfaltstraatjes, grasstroken en hout-snipperpaadjes. Start was voorzien om 10.00h ’s morgens, waardoor vooral recreatieve lopers en gezinnen met kinderen werden aangesproken. Het opzet bleek een schot in de roos. De variëteit van de omloop en de ongedwongen familiale sfeer sloegen aan bij de deelnemers, en de echte wedstrijdlopers zagen een mogelijkheid om tijdens een weekend van relatieve rust toch een doorgedreven training in te lassen.

Het jaar daarop besloot de club het evenement uit te breiden tot een cyclus van 4 joggings. De eerste winterjogging – die voorzichtig toch ook de benaming ‘Herfstloop’ meekrijgt – ging door op de ‘middelste’ zondag van de maand oktober, de andere drie joggings vinden plaats in december, januari en februari, telkens op de tweede zondag van de maand. Vanaf 2008 wordt de cyclus afgesloten met een ‘Lenteloop’ over hetzelfde parcours, maar dan wel op vrijdagavond.

De winterjoggings kunnen bogen op een zeer trouw publiek. Gemiddeld komen meer dan 300 joggers uit Oost- en West-Vlaanderen naar de Leiestad om ’s morgens hun zondag sportief in te zetten. Er is keuze tussen 3 afstanden:  4,6 km voor de jongste deelnemers of de beginnende recreant, 8,9 km voor de gewone joggers of  iets meer dan 13 km voor de iets meer ervaren lopers of zij die de iets grotere uitdaging durven aangaan.
AC Deinze joggings
Deelname wordt democratisch gehouden op 5 euro. Inschrijving in het secretariaat van de club vanaf 8.30h. Start (10.00h) en aankomst op de vernieuwde atletiekpiste. In ruil ontvangt iedere deelnemer dezelfde waardevolle verrassingsprijs (tegen afgifte van zijn/haar startnummer) en neemt hij of zij ook nog deel aan de gratis tombola. Dat er achteraf in de kantine vele loopverhalen verteld worden hoeft geen betoog. Het is dan ook de ideale gelegenheid om van een aperitiefdrankje te genieten. En daarna rest voor het gezin nog een hele zondagnamiddag voor andere activiteiten.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...