Minitentoonstelling masterplan stationsomgeving Deinze

Vanaf vandaag vrijdag 7 november 2014 tot begin 2015 kan je terecht in de stationshal van het NMBS-station in Deinze voor een minitentoonstelling over het masterplan stationsomgeving. Je leert er wat een masterplan is, welke centrale uitgangspunten gehanteerd werden bij de opmaak, hoe het plan tot stand kwam, en wat de concrete operaties van het masterplan zijn. Voor de pendelaars wordt een folder op handig meeneemformaat voorzien.

Stationsbuurt_Deinze

“De omgeving rond het station van Deinze zal de komende jaren een grondige make-over ondergaan”, aldus schepen Tony De Neve, bevoegd voor de stationsomgeving. Voor de herinrichting slaan vier partners de handen in elkaar: Stad Deinze, De Lijn, NMBS en spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Samen ontwikkelden ze een masterplan dat de doelstellingen van elk van hen bundelt in één ruimtelijk plan. De nieuwe stationsomgeving wordt een kwalitatief openbaar vervoersknooppunt, een veilig openbaar domein met extra aandacht voor fietsers en voetgangers en er komt een autoluwe verbinding met het stadscentrum.

Het masterplan voor de stationsomgeving werd door studiebureau Maxwan opgesteld, onder andere op basis van een studie van de omgeving en input uit een participatiemoment voor de buurtbewoners en pendelaars in 2012.

Van vrijdag 7 november 2014 tot begin 2015 kan je terecht in de stationshal van het NMBS-station in Deinze om via een minitentoonstelling meer te weten te komen over het masterplan stationsomgeving. Je leert er wat een masterplan is, welke centrale uitgangspunten gehanteerd werden bij de opmaak, hoe het plan tot stand kwam en wat de concrete operaties van het masterplan zijn. Voor de pendelaars wordt een folder op handig meeneemformaat voorzien. Ter hoogte van de bushaltes en de parking aan de Gaversesteenweg worden twee werfzuilen geplaatst met meer informatie over en simulaties van de vernieuwing van de buscirculatie en de toekomstige bouw van een parkeerdek met verdieping.

 

Info: Dienst stedenbouw en wonen, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze

[email protected] – www.deinze.be/deinze2020

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...