Reuzenpeelgoedinzamelactie opnieuw groot succes

De Reuzenvrienden kijken tevreden terug op een geslaagde speelgoedinzamelactie afgelopen zaterdag in zaal Martinus. De tweede editie van de actie bleek immers opnieuw een groot succes. Het ingezamelde speelgoed werd diezelfde dag nog bezorgd aan vzw Toontje, de Voedselbank Oost-Vlaanderen, VZW Contactcentrum Deinze en het Rode Kruis Opvangcentrum in Deinze.

Initiatiefnemer en Deins schepen van Jeugd, Cultuur en Participatie Rutger De Reu: “De hele dag door kwamen grootouders, ouders en kinderen langs met speelgoed. Het is dankzij hen dat de Sint op 6 december bij alle Deinse kinderen op bezoek zal kunnen komen. We zamelden uiteindelijk veel meer speelgoed in dan verwacht. Ik wist dit eigenlijk al, maar Deinze is echt een Reuzenstad! Bedankt aan iedereen die dit mogelijk maakte, in het bijzonder aan onze vrijwilligers en sponsors”.

Ook in het Rode Kruis Opvangcentrum is men erg lovend. Integratiemedewerker Bram Oosterlijnck: “In ons opvangcentrum verblijven vele kinderen die afkomstig zijn uit conflictgebieden en er al een lang reis hebben opzitten. Hun ouders zijn voornamelijk bezig met hun procedure en voelen zich onzeker over de toekomst. Daarom is het belangrijk dat deze kinderen niet worden vergeten. Dankzij de speelgoedinzamelactie van De Reuzenvrienden zorgen we ervoor dat de kinderen uit het opvangcentrum naar hartenlust kunnen spelen en terug kind kunnen zijn. Het Rode Kruis Opvangcentrum van Deinze wil De Reuzenvrienden daarom van harte bedanken voor hun waardevolle initiatief.”

De kinderen die meededen aan de reuze tekenwedstrijd moeten nog even geduld hebben. De winnaars worden in de loop van de week verwittigd en zullen daarna bij VDK Spaarbank op de Markt worden uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...