Filmvoorstelling More than Honey op vrijdag 6 februari

Ruim 15 jaar doet zich over de hele wereld een raadselachtig fenomeen voor: honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen. Een virus? De grote hoeveelheden pesticiden? De industrialisering van de honingsector?

More than HoneyNiemand weet het zeker. Maar één ding staat als een paal boven water: het lot van de natuur en van de mens is nauw verbonden met dat van de bijen. Op zoek naar antwoorden en verklaringen neemt regisseur Markus Imhoof ons mee op een fascinerende reis naar de betoverende wereld van de bijen.

More than Honey is een razend interessante documentaire die ons meevoert naar een wonderbaarlijke, mysterieuze wereld, met behoorlijk indrukwekkende close-ups van de bijen – sierlijke, slimme, scherpe wezentjes! Bovendien maakt hij ons op overtuigende wijze bewust van een fenomeen dat echt wel onrustwekkend is. Was het immers niet Albert Einstein die ons waarschuwde dat wanneer de bijen zouden uitsterven, de mensen vier jaar later zouden volgen? Een ecologische must-see!

Deze filmvoorstelling gaat door op vrijdag 6 februari 2015 om 20 u in De Ceder, Parijsestraat 34 te Astene-Deinze en wordt georganiseerd door Milieufront Omer Wattez Leievallei, Velt Leieland en Natuurpunt Deinze-Zulte, met medewerking van Vakantie- en Recreatiecentrum De Ceder. De inkom bedraagt 2,5 EUR. Vooraf inschrijven is niet nodig. Meer info op www.natuurpuntdeinzezulte.be. In bijlage vindt u ook het affiche.

 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...