Walter Zinzen … Damiaanactie leiestreek ism bibliotheek deinze

N.a.v. de vijftigste verjaardag van de Damiaanactie, die zich sinds 1964 inzet in de strijd tegen lepra en TBC in 15 landen in Zuid-Amerika, Azië en Afrika nodigt Damiaanactie Leiestreek U van harte uit op de ongetwijfeld boeiende lezing van
Walter Zinzen, VRT-icoon en uitgelezen Congo-kenner.
Binnenkort start de jaarlijkse nationale campagne van de Damiaanactie (stiftenverkoop, …) (weekend van 23-24 en 25 januari 2015) en als start hiervan organiseert het Damiaanactiecomite Leiestreek i.s.m. de bibliotheek Deinze een lezing rond “Congo tussen hoop en wanhoop”.

Bibliotheek Deinze DSC_3490

Walter Zinzen …. Een boeiend verteller neemt U mee naar Congo – 1965 – 50 jaar geleden … Het land kreeg voor het eerst sinds 1965 een democratisch verkozen staatshoofd, parlement en regering. De Congolezen gaven in twee verkiezingsrondes blijk van grote maturiteit. Helaas, de verkozenen hebben hun les niet geleerd. Na Mobutu maakt ook president Kabila van zijn verkiezingsoverwinning misbruik om een nieuwe dictatuur te vestigen.
Enkelen worden rijk met de exploitatie van de bodemrijkdommen, maar de grote massa blijft verweesd achter. De heropbouw van het land blijft uit en corruptie heerst. Vooral in het oosten is de bevolking nu al vijftien jaar lang het slachtoffer van de terreur, uitgeoefend door milities van allerlei slag én het Congolese regeringsleger …
Toch gelooft VRT-icoon en Afrika-expert Walter Zinzen niet dat alles verloren is. Tijdens zijn lezing schuift hij de laatste grote troef naar voren : de BEVOLKING.

Aanvang : 20uur – kelder bibliotheek Markt Deinze
Tickets : 2euro in voorverkoop in de bibliotheek van Deinze/3 euro a.d.d.
(drankje inbegrepen)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...