De Fietsmobiel komt gratis naar je toe!

Het stadsbestuur van Deinze en de provincie Oost-Vlaanderen zetten nadrukkelijk in op duurzame mobiliteit, onder meer door het gebruik van de fiets te promoten. Ook heel wat bedrijven en scholen werken mee aan een duurzame mobiliteit. In dit kader lanceert Stad Deinze het project ‘De Fietsmobiel’. De Fietsmobiel biedt testritten met diverse fietstypes aan op bedrijven en scholen.

Bluebike Blue bike Deinze

Testritten
De bedoeling van het project De Fietsmobiel is zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de vele mogelijkheden om duurzaam te fietsen. De Fietsmobiel biedt testritten met diverse fietstypes aan in bedrijven en scholen. Hiervoor zijn verschillende soorten fietsen beschikbaar: elektrische fietsen, een elektrische cargofiets, bakfietsen, een kindertandem, een plooifiets en Blue-bike. Afhankelijk van de doelgroep wordt bekeken welke fietsen het meest geschikt zijn voor de testritten. Op deze manier kunnen de inwoners van Deinze kennismaken met de verschillende soorten fietsen en aan den lijve ondervinden welke voordelen elk type fiets heeft. Doordat je de fietsen kan uittesten, ondervind je zelf welke fiets het best bij je past. Zo wil stad Deinze de drempel verlagen om gebruik te maken van deze duurzame vervoersmiddelen.

Voor de bedrijven voorziet stad Deinze nog een mooi extraatje: nadat de Fietsmobiel is langs geweest op het bedrijf, kan het bedrijf gedurende 2 weken gratis een elektrische damesfiets, een elektrische herenfiets, bakfiets Christiania en een plooifiets lenen. Hierdoor kunnen de werknemers nog meer vertrouwd worden met deze fietsen.

Gratis initiatief
Dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen kan dit project gratis aangeboden worden: als bedrijf of school heb je dus geen kosten of lasten. Je dient enkel een ruimte ter beschikking te stellen voor een demo met de fietsen.

Enkele basisscholen waren alvast enthousiast over het project en zullen de komende maanden De Fietsmobiel op bezoek krijgen tijdens hun schoolfeest, eetfestijn of andere activiteit: De Veerboot, De Kleurenplaneet, Onze-Lieve-Vrouw, Driessprong, Mozaïek, Erasmus en De Sterrebloem.

Wil je ‘De Fietsmobiel’ graag op bezoek in jouw bedrijf of school? Neem dan contact op met de mobiliteitsbegeleider Marit De Wilde. Samen zoeken we dan een geschikte datum en tijdstip. Met al je vragen over het project kan je ook steeds terecht bij de mobiliteitsbegeleider.

Fotowedstrijd ‘Deinze Fietsstad’
In het kader van het project De Fietsmobiel organiseert de stad een fotowedstrijd voor alle inwoners en bezoekers van Deinze rond het thema ‘Deinze Fietsstad’. Deze wedstrijd loopt van 24 februari tot 1 augustus 2015. Er worden drie winnaars gekozen, één per leeftijdscategorie: 0-12 jaar, 13-18 jaar en 18+ jaar. De prijsuitreiking vindt plaats op de Autovrije Zondag op 13 september 2015. Op dit evenement zullen de winnende foto’s tentoongesteld worden. Bovendien krijgen de winnaars een waardebon van een fietshandelaar.

Meer informatie en het wedstrijdreglement vind je op www.deinze.be/fietsmobiel

Meer informatie: Dienst milieu en duurzaamheid, Marit De Wilde, Mobiliteitsbegeleider
tel. 09 381 95 56, [email protected]www.deinze.be/fietsmobiel

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...