SHOW-2: iPhone-drawings en iPad-paintings door William Ploegaert

Van 1 maart tot en met 6 april 2015 stelt het Musem van Deinze en de Leiestreek met het nieuwe SHOW-2-concept iPhonetekeningen en iPadschilderijen van William Ploegaert, directeur van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) van Deinze tentoon. Terzelfdertijd worden in galerie Ooidonk Fine Arts een reeks iPadtekeningen tentoongesteld die hij maakte van de Ooidonkdreef. Op zaterdag 7 maart 2015 geeft de kunstenaar om 14 u. een gratis workshop iPad-painting in het Museum van Deinze en de Leiestreek. Reserveren is wel verplicht en kan via [email protected]

iPhone-drawings en iPad-paintings door William PloegaertWilliam Ploegaert (° Gent 1959) woont en werkt in Bachte-Maria-Leerne en is directeur van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) van Deinze. Sedert een tweetal jaar maakt hij schilderijen en tekeningen op zijn iPad en iPhone, waarbij hij de app Art Set gebruikt. Daar waar andere kunstenaars dit meestal gebruiken voor het maken van losse schetsen, slaagt Ploegaert er in (net als bijvoorbeeld David Hockney) om hiermee volwaardige kunstwerken af te leveren. Als geschoold en geroutineerd kunstenaar weet hij alle mogelijkheden van deze applicatie te benutten. Het medium biedt ook enkele verrassende voordelen voor kunstenaars: je hoeft er geen schildersatelier voor te hebben, het lichtgevende scherm laat toe om buiten in het donker te werken en je kan de kunstwerken opslaan en delen met vrienden.

SHOW-2
SHOW-2 is een nieuw concept van toonmomenten in het Museum van Deinze en de Leiestreek. Dankzij SHOW-2 kan het museum snel inspelen op kansen en voor een extra dynamiek zorgen, parallel met het traditionele museumprogramma. Tijdens de eerste SHOW-2 stelt het Museum van Deinze en de Leiestreek een selectie van een 30-tal werken tentoon van 1 maart tot en met 6 april 2015. Tegelijkertijd worden ook in galerie Ooidonk Fine Arts (Ooidonkdreef 12) een reeks iPadtekeningen tentoongesteld die William Ploegaert maakte van de Ooidonkdreef.

Workshop
Op zaterdag 7 maart 2015 geeft William Ploegaert om 14 u. een gratis workshop iPad-painting in het Museum van Deinze en de Leiestreek, de perfecte manier om tekentalent digitaal te ontplooien! Opgelet: reserveren via [email protected] is verplicht, gezien het beperkt aantal plaatsen. Deelnemers (vanaf 12 jaar) dienen hun eigen iPad mee te brengen en vooraf de app Art Set te downloaden.

Info en openingsuren:
Museum van Deinze en de Leiestreek, Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze, 09 381 96 70
[email protected] – www.museumdeinze.be
dinsdag-vrijdag: 14 u. – 17.30 u., zaterdag-zondag: 10 u. – 12 u. en 14 u.-17 u., maandag: gesloten.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...