Infoavond Velt Leieland – Koken met zoet, zonder suiker

Ecozoet. Geen smaak die zoveel tegenstrijdige gevoelens bij ons oproept als zoet. Want zoet is zonde en zaligheid tegelijk. Gezondheidsgoeroes prediken ons het zonder te doen. Overgewicht en andere welvaartsziekten zouden in rechte lijn samengaan met een overmatig suikergebruik. Maar suiker voorziet ons lichaam ook van energie en zorgt voor een snelle aanvoer van calorieën. In het kader van deze zoete ambiguïteit onderzocht Velt hoe duurzaam zoet nu eigenlijk is, want suiker, de koning der zoetheid, is een goedje met een serieuze ecologische voetafdruk. Moeten we ons dan hoeden voor deze verboden vrucht of kan zoet ook zonder schuldgevoel en schaamte?

VELT leieland

Wees gerust. Er is veel meer zoet dan je voor mogelijk hield.
Deze lezing/workshop biedt je achtergrond, duiding, tips en recepten voor zoet dat blijft duren. Je verneemt wat ‘suiker’ nu eigenlijk is en hoe wij het als brandstof verwerken. Je komt te weten hoe je suiker kan vervangen door ecologische en natuurlijke alternatieven zonder aan smaak, structuur of gebruiksgemak te moeten inboeten. Je leert hoe suiker vaak geen must is wanneer je groenten, kruiden en fruit op de juiste manier bereidt en gebruikt en je leert vooral creatief koken met natuurlijke zoetstoffen en uitgebreid genieten van de variëteit aan zoete gerechtjes. Inschrijven kan door 6 euro te storten op de rekening van VELT- Leieland voor 28 maart bij [email protected]  of 09/380 48 10      Aantal deelnemers is beperkt.

Waar: De Zonnekouter, Vossenholstraat 9, 9870 Machelen-Zulte
Wannneer: Donderdagavond 2 april 2015, 20u  Spreekster: Anja Blondeel

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...