Junior meisjes RSC The Handles Provinciaal kampioen

Tijdens het weekend van 7 en 8 maart stond de eerste teamwedstrijd op het programma voor de ropeskippers van RSC The Handles. Tijdens het Provinciaal kampioenschap in Evergem konden ze naast de provinciale titel ook hun selectie behalen voor het Belgisch kampioenschap.

Het juniorenteam met Fien Cocquyt, Velika Dejaegher, Rani Coppejans, Majo Malfait en Hanne Wesemael misten hun start in elk geval niet. Ze kroonden zich meer dan verdiend tot de nieuwe provinciale kampioenen en haalden zo de eerste teammedaille binnen van het seizoen.

Bij de senioren namen 3 teams deel. Het meisjesteam met Brenda Van Hoye, Liese Bouvijn, Joyce Devolder en kersverse sportvrouw van Deinze Jodi Devolder stranden nipt op een zilveren plaats maar kijken vol vertrouwen naar het Belgisch kampioenschap van komend weekend.

Het gemengde team met Floor Degraeve, Chloë Demeulenaere, Tim Vandewalle, Rogier De Boever en Lowie Bouvijn keerden terug naar Deinze met de bronzen medaille om de nek. Ook zij zullen proberen om op het Belgisch kampioenschap nog beter te doen.

Een vierde team dat zich verdiend selecteerde voor het Belgisch kampioenschap is het gemengde team met Hanne Van Looveren, Flore Van Maldeghem, Elke Verhasselt, Jef Vandecasteele en Henri Boone. Geen medaille maar met een ticket voor het BK op zak toch dik tevreden.

Tenslotte wisten ook onze jongeren zich te selecteren voor het BK. Op de onfortuinlijke 4de plaats kwamen Lies De Bruycker, Phebe De Witte, Julie Hemeryck, Jolien Naessens en Louise De Somere toch gemotiveerd terug om volgende week op het BK enkele plaatsen hoger te eindigen.

Met 5 teams naar het BK is een meer dan geslaagd weekend. De tevreden trainers zijn tevreden en trots op al de teams en hopen dat de geselecteerde teams de goede lijn volgende week kunnen aanhouden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...