De muziekkeuze van … Freija Dhondt

We vroegen aan enkele bekende politieke gezichten in Deinze, naar hun muzikale passie en vroegen een top 10 van nummers die het meeste indruk op hen maakten. Freija Dhondt is gemeenteraadslid en fractieleidster voor Spa in de gemeenteraad van Deinze.

Freija Dhondt

We laten Freija aan het woord: “Muziek is bij mij gelinkt aan een beperkt aantal activiteiten: het huishouden, autorijden, sporten… Ik vind het heerlijk om een aantal uptempoliedjes te laten spelen in de auto en dan luidkeels mee te zingen. Maar ook tijdens het lopen of het koken ontspant muziek me enorm en brengt het me heel even naar een andere wereld. De muziek die ik tijdens deze momenten beluister is eerder commercieel en kan best omschreven worden als ‘feel-good’ muziek. Een aantal liedjes staan hoog op mijn playlist omdat ze gekoppeld zijn aan een mooie herinnering. Ik neem jullie graag mee doorheen mijn top 10!”

 1. Adele – Make you feel my love
  Op 9 juni 2012 stapte ik in het huwelijksbootje en dit nummer was onze openingsdans, dus je kan je voorstellen dat dit nummer een mooie herinnering is aan onze fantastische trouwdag! Het nummer is geschreven door Bob Dylan, die het nooit zelf uitbracht. Het werd in 1997 uitgebracht door Billy Joel en in 2008 gecoverd door Adele.
 2. Emeli Sandé – Clown
  Emeli Sandé is een singer-songwriter met een fantastische stem en bijzonder rakende muziek. Vooral de live-versie van Clown opgenomen in the Royal Albert Hall in Londen raakt me elke keer opnieuw. Het liedje gaat over hoe moeilijk het soms is om jezelf te blijven in een wereld waarin iedereen een mening over je heeft en waar iedereen je in een bepaalde rol wil duwen.
 3. Pentatonix – Daft Punk
  Wat gebeurt er als je een heerlijk up-tempo nummer van Daft Punk laat coveren door een overgetalenteerde a-cappelagroep? Ervaar het zelf en zoek als de bliksem naar Pentatonix. Ik leerde de band recent kennen door mijn schoonbroer en stond meteen versteld van hun talenten. Als je de muziek hoort is het moeilijk te geloven dat er geen instrumenten aan te pas komen. Goed nieuws trouwens, in mei komt Pentatonix naar België!
 4. Chris Brown – Forever
  Forever is een echt dansliedje met een leuke beat en is daarom een ideaal liedje tijdens het poetsen of lopen! Dit liedje kreeg ook een centrale rol op onze huwelijksdag en zit om die reden in mijn geheugen gegrift. We gebruikten het liedje als intro van ons avondfeest én de toon was meteen gezet voor een fantastisch feest!
 5. Johnny Cash en June Carter – It ain’t me babe
  Door Rolling Stone uitgeroepen als één van de honderd grootste artiesten aller tijden kan Johnny Cash niet op mijn lijstje ontbreken. Vooral zijn duetten met June Carter staan bij mij hoog op de playlist. De combinatie van zijn diepe en zware stem en haar zuivere vrouwenstem zorgde voor heel wat grote hits. Cash en Carter kwamen terug tot leven door de film Walk The Line, waar Reese Witherspoon en Joaquin Phoenix het duo met een prachtige acteerprestatie alle eer aandeden.
 6. Ellie Goulding – Burn
  Zowel het nummer Lights als Burn zijn catchy nummers van deze Britse singer-songwriter. Heerlijke liedjes om luidkeels mee te zingen onderweg naar een vergadering of tijdens het poetsen. “And we’re gonna let it burn, burn, burn, burn”
 7. Justine Pemelay – Blijf zoals je bent
  “Justine wie?”, vraag je je bij het lezen van deze titel wellicht af. Maar, er hangt een leuk verhaal aan dit nummer vast! Een vijftiental jaar geleden zat ik samen met mijn beste vriendin in de auto te wachten tot mijn vader terug was van enkele afspraken. Er was geen enkel leuk nummer op de radio dus besloten we in zijn CD’s te rommelen en toen kwamen we dit nummer tegen. Mijn vader bleef nog even weg en tegen het moment dat hij terug was kenden we de tekst helemaal vanbuiten! Ook nu zingen we het vaak nog luidkeels mee, een leuke herinnering aan onze fantastische jeugd samen! De tekst is ook erg van toepassing op ons. We groeiden samen op en zijn ook nu nog beste vriendinnen, intussen al bijna 25 jaar!
 8. Idina Mezel – Let it Go
  Eén van mijn ‘guilty pleasures’ is het bekendste liedje uit de nieuwe Disneyfilm Frozen. Het is een krachtige ballade over een vrouw die zich niet langer hoeft te verstoppen maar eindelijk zichzelf kan zijn. Naast het verhaal van Frozen en Queen Elsa zit er voor mij nog veel meer betekenis in het liedje.
 9. Tove Lo – Habits (Stay High) – Hippie Sabotage Remix
  Ik weet niet of het bij anderen ook zo is, maar bij ons hangt aan elke reis wel een liedje vast. Dit liedje herinnert me aan onze laatste reis door Portugal. We maakten er een rondreis van 14 dagen en wisselden natuur, cultuur en steden af met strand, lekker eten en heerlijk relaxen. Eén van de mooiste reizen die ik al maakte, een absolute aanrader!
 10. OK Go – Here it goes again
  Dit liedje is wellicht het meest bekend door zijn opvallende videoclip, waar de band een aantal prijzen voor ontving. De groepsleden van OK Go doen er hun choreografie op acht bewegende loopbanden. Ik leerde OK Go kennen door mijn man die voortdurend naar de groep luisterde in het begin van onze relatie.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...