Teken petitie “Help De Leie” van Natuurpunt Deinze Zulte

De Vlaamse regering besliste in 2006 om 500 hectare natuur in de Leievallei te herstellen in het kader van het ‘Rivierherstel Leie’, als onderdeel van een Europees project. Eind 2014 echter heeft de Vlaamse regering haar staart ingetrokken en de beloofde omvang drastisch verminderd.

Vosselare Put Leiearm

Nochtans kunnen vermoedelijk weinigen zich Deinze of Zulte voorstellen zonder de prachtige Leiearmen, waarlangs op zonnige weekends lustig wordt gewandeld, gefietst of anderszins gesport. Wie bewondert nu niet de kronkelende Leiearmen langs de Maaigemdijk, aan de kerk te Machelen of in een ander hoekje van de Leiestreek?

Omdat Natuurpunt Deinze Zulte van oordeel is dat deze plekken van rust en natuurpracht moeten worden gekoesterd en beschermd, zet zij haar schouders onder de petitie op de webpagina www.helpdeleie.be: mits het invullen van amper vier vakjes, komt volwaardig herstel van de Leie een stapje dichterbij.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...