Ontdek Deinze al spelend met City Golf

Vanaf vandaag kan je in het centrum van Deinze terecht voor een potje City Golf, een variant op de klassieke golfsport waarbij doelen zoals bijvoorbeeld banken en standbeelden dienst doen als hole. Er wordt niet met harde, maar met zachte ballen gespeeld. Golfervaring is geen vereiste om te spelen, het is een nieuwe, ludieke manier om het stadscentrum te verkennen. Hiervoor werkt de stad Deinze samen met City Golf Events bvba. Meer info en reservaties: www.city-golf.be.

City Golf ©Foto: City Golf

Vanaf vandaag kan je in Deinze terecht voor een potje City Golf, daarvoor werkt de stad samen met City Golf Events bvba. City Golf is de nieuwe formule om het stadscentrum te verkennen aan de hand van een doe-activiteit. Het concept lijkt eenvoudig, maar toch is het meer dan simpelweg golf spelen in het centrum. City Golf speel je niet op een golfbaan, maar in de binnenstad. In tegenstelling tot de klassieke golfsport speel je niet naar een hole maar naar targets die zich reeds in de binnenstad bevinden, zoals een standbeeld, zitbank, fontein, …

Golfervaring is geen vereiste om een spelletje City Golf te spelen. Bij de start krijg je een korte initiatie en word je begeleid door een golfcoach. Daarna speel je gedurende twee of drie uur een golfballetje naar verschillende targets in het centrum van Deinze. Alle targets zijn ‘must see’ locaties. Het is een originele manier om de stadskernvernieuwing te ontdekken, je kan het gerust zien als een ‘light versie’ van een culturele stadswandeling. Natuurlijk ben je niet verplicht om alle targets na elkaar te spelen, je kan gerust een pauze inlassen en bijvoorbeeld iets eten of drinken op een leuk terras of in een authentieke zaak.

City Golf kan het hele jaar door gespeeld worden, behalve op woensdagvoormiddag (wekelijkse marktdag) en tijdens de kermisperiodes (in 2015 van 7 tot 17 mei en van 22 juli tot en met 2 augustus). Alle golfmateriaal is voorzien, eigen materiaal meebrengen is dus niet nodig. Om het leuk te maken moet je minimum met 4 deelnemers spelen. De persoon met het minst aantal slagen is de winnaar. De formule met 6 targets neemt ongeveer 2 uur in beslag en is in te passen in een dagplanning. De formule met 9 targets neemt ongeveer 3 uur in beslag en is eerder een dagvullende activiteit. De prijzen worden per groep opgemaakt, waarbij er rekening wordt gehouden met minderheden en sociale doelstellingen.

Info: Dienst toerisme, Albert Saveryspand, Emiel Clausplein 4, 9800 Deinze, 09 380 46 02
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...