Cultuurweekend in Deinze op 8 en 9 mei

Op 8 en 9 mei organiseert stad Deinze in samenwerking met de stedelijke cultuurraad het Cultuurweekend. Tijdens dit weekend worden de winnaars van de tweejaarlijkse kortverhalenwedstrijd en de laureaten van de Cultuurprijzen bekend gemaakt. Daarnaast wordt het publiek getrakteerd op een voorstelling. Dit jaar valt de eer te beurt aan Hermitage, een Gentse muziekformatie die de toeschouwers zal laten genieten, lachen en nadenken. De toegang is gratis, maar vooraf reserveren is verplicht. Dit kan bij de dienst cultuur en evenementen of via www.deinze.be/tickets.

Programma
Vrijdag 8 mei, 20 u. De Rekkelinge: uitreiking Cultuurprijzen en kortverhalenwedstrijd stad Deinze
In 2011 werden de Cultuurprijzen in een nieuwe kleedje gestopt. In plaats van drie algemene Cultuurprijzen wordt er afgewisseld tussen 2 maal 3 thematische Cultuurprijzen. In 2015 worden volgende prijzen uitgereikt aan één van de genomineerde kandidaten:

  • Cultuurprijs voor cultuurcreatie: zelf cultuur maken (2 genomineerden: Martin Carrette en Stief Desmet)
  • Cultuurprijs voor gemeenschapsvorming: mensen samen brengen (7 genomineerden: Davidsfonds Deinze, Femma Petegem, KVLV Petegem, Kaart- en teerlingclub Sint-Hubert, Cultuurschok, Gezinsbond Deinze Centrum en Harmonieorkest Deinze)
  • Cultuurprijs voor jeugd & cultuur: cultuur voor jongeren (3 genomineerden: Gritzelis Yorgi, Villa Musica en Milo Meskens)

Tot 5 april konden het publiek en de culturele verenigingen hun stem uitbrengen. Meer dan 1.000 Deinzenaars hebben dit gedaan. De jury, bestaande uit het bestuur van de cultuurraad, heeft ondertussen de eindwinnaars bepaald. Deze worden officieel bekend gemaakt op vrijdag 8 mei om 20 u. in buurtcentrum De Rekkelinge (D. Delcroixstraat 1A). De winnaars ontvangen een beeldje van Toine Delva en een mooie geldprijs.

Tijdens deze avond worden ook de drie winnaars van de negende kortverhalenwedstrijd bekend gemaakt. Er werden 143 verhalen uit Vlaanderen en Nederland ingezonden. De jury, onder leiding van Carlos Alleene, had een pak werk om alle verhalen te beoordelen. De winnaars ontvangen een mooie geldprijs vanwege de stad Deinze. De aanwezigen ontvangen een bundel met de drie winnende verhalen. Deze avond is gratis toegankelijk, iedereen is welkom. De presentatie is in handen van Raymond Haerens, de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Gentle Jazz Men.

Zaterdag 9 mei, 20 u. De Rekkelinge: gratis voorstelling Hermitage ‘Alleen de liefde kan u redden’
Na de prijsuitreikingen wordt er op zaterdag 9 mei getrakteerd met een gratis voorstelling van Hermitage, ‘Alleen de liefde kan u redden’. Een bejubelde muziekgroep heeft een heldere succesformule en dat is bij de Gentse formatie Hermitage niet anders. Een zanger die wondermooie nummers schrijft, veelzijdige muzikanten aan percussie, vibrafoon, cello, gitaar, enz., driestemmige zang en entertainende live concerten die bezoekers laten genieten, lachen en nadenken.

Hermitage is echter rusteloos, gulzig en nieuwsgierig. Hun formule is goed, maar wat als het nog beter kan? Net zoals de band in een lading nieuwe songs het leven zoals het is in vraag stelt, wordt ook de geijkte formule tegen het licht gehouden. In een wereld vol verleiding flirt Hermitage schaamteloos met de grenzen van het betamelijke. Maar na de zonde komt de val en lijkt redding ver weg. Op het podium vertelt de groep met humor, anekdotes, liedjes en poëzie over de snelle weg naar beneden en de trage klim omhoog.

Het kleinkunstrepertoire van Hermitage heeft raakvlakken met pop, indie, chanson en singer-songwriter muziek. Hun teksten zijn pure poëzie die een geniaal huwelijk ondergaan met piano, gitaar, percussie en cello. Alleen de Liefde kan u redden is een doorleefde voorstelling met wondermooie liedjes van het gelijknamige album. Een voorstelling voor het hoofd en het hart.

Zang, piano, gitaar: Divan
Cello, gitaar, zang: Carlo Vandenhende
Percussie, vibrafoon, zang: Filip Verheecken

Info en reservatie
Dienst cultuur en evenementen
Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, 09 381 95 10
[email protected]
www.deinze.be/tickets
http://www.hermitageweb.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...