Het Baudartiuspark in Deinze

Het Baudartiuspark, het klinkt alsof het ergens op een vakantiebestemming ligt, of ergens een plein is in het centrum van Amsterdam. Maar we denken dat iedereen van jullie er al doorgefietst, gewandeld of er met zijn/haar lief in het gras gelegen heeft.

baudartiuspark

Het park naast de Sint-Martinus kerk in Petegem noemt namelijk Het Baudartiuspark. Voor ons was het onbekend tot dat we gisteren een foto posten van de mooie madeliefjes in het gras daar in het park, en we door Tom Van Nieuwenhuyse er op attent gemaakt werden wat de officiële naam is van het park.

Op Wikipedia lezen we (http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Willem_Baudartius) Willem Baudartius een theoloog (iemand die vond dat Theo loog) geboren in Deinze. Hij schreef onder andere spreuken en een pamflet. Maar voor ons is het allerbelangrijkste dat we vanaf nu het park het “Baudartiuspark” noemen.

Benieuwd wie u raar zal bekijken als je zegt dat je zonet door het Baudartiuspark gefietst hebt. Of zijn picnic er at, lag te zonnen, met de hond gewandeld, gezelschapspelen er speelde, enz…

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...