Wie naar de winkel fietst wint in Deinze

Stad Deinze organiseert in samenwerking met de Opperdekenij van 25 april tot 30 mei 2015 de campagne ‘Wie naar de winkel fietst wint’. Wie in deze periode met de fiets gaat winkelen en een volle spaarkaart verzamelt, maakt kans op een van de mooie prijzen geschonken door het stadsbestuur, de Opperdekenij en de sponsorende handelszaken. Wie zestien spaarzegels verzamelt krijgt een gratis herbruikbare tas. Deze campagne wil inwoners en bezoekers van Deinze stimuleren om voor korte afstanden de auto thuis te laten en ervoor te kiezen om met de fiets of te voet te gaan winkelen.

Wie naar de winkel fietst wint in Deinze

Je bent niet alleen
Ga jij ook wel eens met de auto naar de bakker voor slechts één brood en vier pistolets? Of rij je ook wel eens met je wagen naar vrienden of familie die slechts enkele kilometers verderop wonen? Je bent niet alleen: onderzoek wees namelijk uit dat een Vlaming per jaar gemiddeld 450 kilometer aflegt aan autoritten van minder dan 5 kilometer. Dat is jammer, aangezien fietsen en wandelen je gezondheid, het milieu en je portemonnee ten goede komen. Bovendien is het gewoon leuker en draag je op die manier bij tot een aangenamere en veiligere leefomgeving.

Wie naar de winkel fietst, wint
Wie tussen 25 april en 30 mei 2015 met de fiets gaat winkelen in een van de deelnemende handelszaken krijgt een stempel op zijn of haar spaarkaart. Met een volle spaarkaart maak je kans op een van de mooie prijzen geschonken door het stadsbestuur, de Opperdekenij en de sponsorende handelszaken. Volle spaarkaarten kunnen ingeleverd worden bij de deelnemende buurtwinkels, aan het onthaal van het stadhuis en in de bibliotheek. Winnaars worden na de campagne persoonlijk op de hoogte gebracht.

Deinse buurtwinkels in de kijker
Bovendien worden dit jaar opnieuw de Deinse buurtwinkels in de kijker gezet. Wie bij de buurtwinkels zestien spaarzegels verzamelt krijgt een gratis herbruikbare tas aangeboden door het stadsbestuur. Op die manier zorgen we er samen voor dat bij onze toekomstige winkelbezoeken minder afval wordt gegenereerd. Een overzicht van de deelnemende handelszaken kan je terugvinden op www.deinze.be/wiefietstwint en bij de milieudienst. De deelnemende handelaars zijn gemakkelijk te herkennen aan de affiche in de etalage.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...