Ach, Deinze, dat leeft niet.

Gisteren een prachtige blog post gelezen van Geert Walgraeve over een Deinze dat niet leeft. Vooral op sociale media durven mensen zich nogal eens laten gaan… Lees onderstaande tekst maar eens van Geert en je zult het wel weten! We zijn nu al benieuwd naar het vervolg van deze blogpost.

Geert WalgraeveFoto Facebook Geert Walgraeve

Geert: “Zo af en toe hoor ik een of andere Deinzenaar mismoedig een opmerking maken: “Ach, Deinze, dat leeft niet”. Terwijl mijn huidige stede, Waregem, eerder de reputatie heeft van te bruisen. Wat natuurlijk waar is. Maar Deinze Leeft!

Allereerst een warme welverdiende proficiat aan KMSK, na de comeback van het jaar zéér terecht naar Tweede. En er zit nog groei in, hopelijk komen er nog meer supporters.
Dan hebben we de Sparta, glansrijk kampioen!!! Schitterend toch? Twee topteams in een provinciestad.
Qua sport zwijg ik dan nog over de turners, de ropeskippers, en wellicht vergeet ik nog één en ander. Oh ja, Thomas Van der Plaetsen bijvoorbeeld. Of die “Street-work-out” bende (of hoe heet dat). Mathias Deloof zorgt daar op zijn eentje voor enerzijds gezond sportief leven en anderzijds vanzelfsprekende “integratie”. Mag ook wel eens aandacht krijgen dacht ik zo.
Maar er is meer dan sport in Deinze, hoewel ik hier ook Gent-Wevelgem en Nokere Koerse wil vermelden. Pakje volk, toch?
Zo hebben we het voorlopig nog cultureel centrum De Palace. Met dat fantastische toneelgezelschap “De Vereenigde Taal- en Kunstminnaars onder de kenspreuk Vooruit’. Welke prachtige voorstellingen brengen die ieder jaar, nietwaar? Amateurs, dus. Ja..

Om maar te zwijgen over Martin Carrette, onze gewezen stadsdichter die intussen zowat overal in het Nederlands taalgebied bekroond wordt. En die zeer uitzonderlijke “Letters & Co”, een boekhandel die Waregem helaas niet heeft. Diezelfde zaal biedt ons ook ieder jaar “Deinze Lacht”. Waar Peter Lafosse, in samenwerking met “het Stad” telkens weer de talrijke bezoekers tranen laat lachen door het internationale kruim van, tjah, geestige dingen. Als ik eens het lijstje van van genodigden in “Goestingen” overloop, dan kan ik alleen zeggen dat Deinze Leeft. Eerst had ik Boudewijn, één van de legendarische cafébazen in Deinze. Wel, er zijn nog altijd héél toffe cafés in Deinze. Dan Martin De Baerdemaker, Dé man die het leven in Deinze in beeld brengt. En hij heeft het er druk mee. John Lammertyn, bezieler van het toneel. De Burgemeester, boeiende verhalen in verband met zijn ervaringen met optredens en artiesten. Géén politiek. Nick Hollevoet, die de Belleman in Deinze op zeer korte tijd een plaats gaf. Nadine Heyndrickx, fantastische zangeres, openbaring voor vele Deinzenaren. Kris Verleyen, die tegen wil en dank met de Brielpoort zal verbonden blijven. Hoogdagen voor concertliefhebbers.

En ja Deinze Leeft!, want langs deze weg kan ik exclusief zeggen dat mijn laatste genodigde Jo Landuyt is, oa gynaecoloog. Als die er niet voor zorgde dat Deinze leeft?”

Nu dinsdag in “Goestingen” op Tequila. Kris Verleyen!!!

Volg Geert via zijn blog http://geertwalgraeve.blogspot.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...