Groene Halte Fiets gelanceerd

Op 6 mei werd in Mechelen het nieuwe concept ‘Groene Halte Fiets’ voorgesteld: een initiatief van Fiets&Werk, de koepel van sociale fietsondernemingen, en reizigersvereniging TreinTramBus. Het idee is eenvoudig: je stapt van de trein, je huurt een fiets in het fietspunt, je ontvangt een splinternieuwe fietsbrochure en je kan meteen op pad.

Groene Halte Fiets gelanceerd

Een Groene Halte Fietsroute start en eindigt aan een station met fietspunt. Wie in Deinze, Gent, Knokke of Mechelen een huurfiets reserveert bij het fietspunt, krijgt er voortaan gratis een fietsbrochure bovenop. Daarin staan drie prachtige fietsroutes beschreven die allemaal starten en eindigen aan het fietspunt. Er is telkens de keuze tussen een korte (ca. 15 km), middellange (ca. 30 km) en lange route (ca. 45 km). Behalve routebeschrijving en kaartjes bevat elke brochure ook heel wat informatie over bezienswaardigheden en horeca onderweg. Alle routes maken gebruik van het fietsknooppuntennetwerk, zodat je eenvoudig van knooppunt naar knooppunt kan fietsen. Dankzij de handige fietskaarthouder die je ontleent bij het fietspunt kan je de tekst en de kaart moeiteloos volgen zonder te hoeven afstappen.

Jan Vanhee, directeur Fiets&Werk: “We zijn erg blij met dit project en hopen op een succes! Onze fietspunten zetten hiermee in op duurzaam recreatief verkeer én sociale tewerkstelling. Alle fietspunten verhuren nu reeds fietsen, de fietsbrochures vormen een mooie aanvulling op de andere taken van het fietspunt, namelijk onderhoud van de fietsenstallingen en het helpen van pendelaars met kleine fietsherstellingen. Bovendien zal er op de meeste plaatsen een weekendaanbod voorzien worden.”

De lancering van Groene Halte Fiets gebeurde in aanwezigheid van de heer Björn Siffer, Mechels schepen van Toerisme, de heer Jan Vermeulen, burgemeester van Deinze, en Paul Van Aelst, woordvoerder van NMBS. Ook Pieter Verhelst (11), de kinderburgemeester van Mechelen, was van de partij. De nieuwe fietsroutes zijn immers ook perfect geschikt voor (gezinnen met) kinderen. Schepen Björn Siffer: “Mechelen is een gezinsvriendelijke bestemming met een autoluwe historische binnenstad die omgeven is door veel groen en waterwegen. Fietsers kunnen drie gezinstochten uitkiezen langs rustige wegen en plekjes die ook voor kinderen erg leuk zijn.”

Meer info: www.groenehalte.be/fiets

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...