Interieur Van Kerkhove herlocaliseert zich in gerestylde versie op Driespoort Shopping Deinze

Na 35 jaar activiteit in Deinze, is het voor Bouwmarkt en Interieur Van Kerkhove, gelegen aan het station in Deinze,  tijd om de toekomst te herdenken. Reeds vijf jaar terug al werden de activiteiten opgesplitst en startte de herlocalisatie van de productie. Voor de herpositionering van de interieur activiteiten kiest men nu voor de strategische locatie Driespoort Shopping Deinze.

Interieur Van Kerkhove Driespoort

De consument evolueert, Van Kerkhove ook

Het feit dat het woord ‘bouwmarkt’ verdwijnt uit de omschrijving van het bedrijf, is geen toevalligheid.  Zowel de externe marktevolutie als bepaalde opportuniteiten hebben er toe geleid dat het bedrijf enkele jaren geleden nieuwe keuzes heeft gemaakt.  Een bedrijf runnen is voor een groot deel een maatschappelijk gegeven en dus onderhevig aan maatschappelijke trends.

We laten Koen Van Kerkhove aan het woord:

Nood aan professioneel maatwerk
‘Deinze is voor ons bedrijf altijd een zeer goede uitvalsbasis geweest.  Door de sterke koopkracht van regio Deinze konden we decennia lang in de winkel in de Stationsstraat rekenen op de duizenden doe het zelvers.  Het winkelgebeuren bepaalde heel lang het hoofdaandeel van onze activiteiten.  Maar maatschappelijk is er veel veranderd. De huidige generaties willen vaak professioneel maatwerk en ook de woontrends zijn fel geëvolueerd.  Daarbij komt dat het huidige gebouw in de Stationstraat niet meer voldeed aan de normen om de beide activiteiten – schrijnwerkerij èn interieurwinkel –  samen in onder te brengen. ‘

Interieur Van Kerkhove in Driespoort Shopping Deinze
‘Alles wat met interieur te maken heeft, kende de laatste jaren een zeer grote evolutie.  Er zijn nieuwe technieken, buitenlandse invloeden en vaak wil men een ook een persoonlijke touch geven aan het interieur.  Daarom willen we de interieur activiteiten apart onderbrengen op een sterke locatie en verhuizen we die naar Driespoort Shopping Deinze.  We vestigen ons in gebouw E, het 2de gebouw rechts van de hoofd toegangsweg. Deze site biedt ons alles wat we nodig hebben voor een interieurwinkel waar ruimte is voor beleving:  meer dan 1.000m2 winkelruimte, hoge ruimtes, veel licht, sublieme bereikbaarheid en veel parkeerplaatsen.  Ook voor bevoorrading van de winkel is alle toegang voorzien.

Het huidige aanbod van verfwaren, behangpapier, verlichting, keuken- en badkameraccessoires, vloerbekleding, plafonds en raamdecoratie blijft, maar zal gezien de focus nog meer afgestemd kunnen worden op de huidige noden.  Het herlocaliseren geeft het voordeel dat je de winkel volledig kan nieuw inrichten met belevingselementen voor de moderne consument.’

Partnership en gevestigde waarde op een nieuwe plaats
Voor het inrichten van de nieuwe winkel ‘Interieur Van Kerkhove’ was het sterk partnerhip met bouwheer Hendrik De Keukeleire zeer welkom.  Hendrik en Koen bedachten samen een winkelconcept met een mezzanine van 450m2, die centraal in de winkel zal gebouwd worden en waarop ingerichte kasten en keuken- en badkamermeubels zullen getoond worden.

Zo zal  de gevestigde waarde ‘Interieur Van Kerkhove’ – weliswaar in een vernieuwde versie – een tweede leven beginnen in Deinze.

De 10 medewerkers verhuizen allen mee naar de nieuwe winkel, die samen met de andere nieuwe winkels op Driespoort Shopping Deinze, opent op eind augustus 2015.

De schrijnwerkerij werd vijf jaar geleden reeds overgebracht naar de industriezone in Machelen.  Daar wordt hoogstaand interieur maatwerk geproduceerd voor winkels en kantoren, maar uiteraard ook alle productie voor de particuliere markt, die via de Interieur winkel worden gepromoot, zorgvuldig gemaakt.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...