VELT-opentuindag bij Imkerij Overbeken

Deze biologische tuin biedt de bezoeker de mogelijkheid om te luisteren naar een deskundige uitleg over bijen (de eigenaar is imker en houdt bijen in deze tuin). Een pomoloog zal tijdens de opentuindagen uitleg geven over de 48 streekgebonden, oude hoogstamfruitbomen. Er is een grote biologische moestuin en veel kleinfruit. Een aantal bloemenborders, allemaal in functie van de bijen, vervolledigt deze tuin.

VELT-opentuindag bij Imkerij Overbeken

Florent en Rose-Marie Van Broek zijn heel sterk begaan met de natuur. Ze merkten dat het al een tijdje niet zo goed gesteld is met de bijen. Deze enthousiaste natuurgidsen hebben zelf het heft in handen genomen om een bijenvriende-lijke tuin te maken. We kunnen er verschillende oude rassen van bomen bewonderen; een  fijne moestuin bezichtigen en natuurlijk een bijenhal ontdekken waar het aangenaam vertoeven is voor hun bijen. We kunnen er ook  leren over oude rassen van hoogstambomen en de verzorging ervan. Gratis bezoek.

Wanneer: zaterdag & zondag 6 en 7 juni van 10u tot 18u. (middagpauze van 12u-tot 13u) 
Waar: Kakelstraat 10, naast installatie Fluxus gas, Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...