Winnaars cultuurprijzen en kortverhalenwedstrijd

Op vrijdag 8 mei maakten de stad Deinze en de stedelijke cultuurraad in de Rekkelinge de winnaars bekend van de cultuurprijzen en de kortverhalenwedstrijd 2015.

Cultuurprijzen Eveline_V
Foto: https://instagram.com/evelinev/

Kortverhalenwedstrijd

Voor de tweejaarlijkse kortverhalenwedstrijd namen 143 auteurs deel uit binnen- en buitenland. De jury, o.l.v. Carlos Alleene, bekroonde de inzendingen van Frederik Van Laere uit Deinze en van Hein van der Schoot uit Wezep (Nederland) met een eervolle vermelding. Het winnende verhaal “Tweezaam” werd geschreven door Florence Aalbers uit Arnhem in Nederland. De jury loofde de enigszins magisch-realistische opbouw, de sobere schrijfstijl en het verrassend einde van het winnende verhaal.

De drie winnende kortverhalen van de literaire wedstrijd zijn gebundeld in een brochure die gratis wordt verspreid via de cultuurdienst, bibliotheek en stadhuis.

Cultuurprijzen

Er werden ook drie cultuurprijzen uitgereikt aan personen en verenigingen die zich de afgelopen vier jaar in Deinze verdienstelijk hebben gemaakt op socio-cultureel vlak. In de categorie cultuurcreatie werd Stief Desmet de winnaar, bij de categorie gemeenschapsvorming werd Cultuurschok de laureaat en voor de categorie jeugd en cultuur werd Villa Musica bekroond.

Schepen van Cultuur Rutger De Reu reikte een bijzondere cultuurprijs voor algemene culturele verdienste uit aan Martin De Baerdemaeker. De winnaars van een cultuurprijs ontvingen een bijzonder keramiekbeeldje van Toine Delva en een geldprijs van 500 euro.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...