Grand Café Driespoort in Deinze wordt een gezellige ontmoetingsplaats voor shoppers, passanten en zakenmensen

Driespoort Grand Café logoEind augustus 2015 opent in Driespoort Shopping Deinze een gloednieuwe horecazaak.  ‘Grand Café Driespoort’ wordt een gezellige plek voor shoppers, passanten, zakenmensen én verenigingen. Zaakvoerster Elisabeth Boterdaele bedacht een stijlvol en efficiënt concept.

Met haar ‘frontcooking’ principe wil ze op een ongedwongen en sympathieke manier een vlotte, rustige ontmoetingsplaats creëren.

Een kinderdroom die in vervulling gaat
Eén en al passie is ze, Elisabeth Boterdaele.  Als dochter van Geert Boterdaele, uitbater van het restaurant ‘t Fermetje uit Astene, kon de appel niet ver van de boom vallen.  Al leek Elisabeth door haar opleiding bestemd voor het onderwijs, toch kriebelde de horeca-microbe te hevig en bleef een eigen zaak opstarten haar ultieme droom.  Met Grand Café Driespoort combineert ze samen met haar 3 medewerkers haar ervaring, haar passie en haar vernieuwde visie op horeca in een totaalconcept.

Grand Café Driespoort

Grand Café Driespoort – Lunch&Zoet – non stop frontcooking
‘De baseline ‘Lunch&Zoet’ hangt absoluut vast aan de naam van het grand café’, verduidelijkt Elisabeth. ‘Het is basic en het zegt duidelijk wat de mensen mogen verwachten.  We zullen zowel ’s middags verschillende verse lunches voorschotelen als in de namiddag koffie en verse zoetigheden aanbieden. Maar we willen vooral een non-stop open huis zijn.  Ook voor iemand die omwille van drukke bezigheden bijvoorbeeld later kan lunchen, zal bij ons altijd en zonder reserveren terecht kunnen’.

Grand Café Driespoort wil ongedwongen en op een vlotte manier gasten bedienen. Ook voor wie langskomt voor een verfrissend streekbiertje, een lekker wijntje, een frisdrankje of een van de diverse soorten koffies. ‘Het bijzondere is – vervolgt Elisabeth – dat alles altijd vers en à la minute zal worden klaargemaakt.  Gasten zullen zowel een vast dagmenu, als pasta’s en salades kunnen kiezen. De samenstelling van de salades wordt door de klant zelf bepaald en daarna volgens het ‘frontcooking’ principe – zichtbaar dus –  ter plaatse klaar gemaakt. Dit geldt ook voor de ‘zoet toonbank’.  In de namiddag willen we de gasten verleiden tot een verse pannenkoek of wafel.  Ook taart zal vers in huis gemaakt worden. En dit alles aan democratische prijzen’.

deinzeonline_grandcafe_deinze

Van de fabriek naar het grand café
Voor de inrichting van het Grand Café Driespoort werkten bouwheer Hendrik De Keukeleire en horeca uitbaatster Elisabeth een stijlvol, professioneel concept uit.  Een link met het oude industriële verleden van de fabriek Colle zal zichtbaar en voelbaar zijn.  Met een interieurconcept van een industrieel pakhuis, zal het verleden van de oude fabriek op een rebelse, maar toch poëtische manier gecombineerd worden met het fris, vernieuwend grand café.  Met authentieke materialen zullen aparte toonbanken voor lunch en voor zoet worden uitgewerkt en zullen er in totaal een 100-tal  zitplaatsen gecreëerd worden.

Ruimte om te ondernemen
Gezien de toplocatie van de site Driespoort vlakbij het station en de E17 en nabijheid van  bedrijventerreinen, ambieert Grand Café Driespoort de place to be te worden voor zakelijke afspraken.  Naast de non-stop service, de stijlvolle omgeving en de ruime vrije parkeermogelijkheden, worden aparte voorzieningen gecreëerd voor zakenlui. Er komt een aparte (hogere) tafel met stroomvoorzieningen voor laptop en er zal standaard gratis wifi zijn. Ruimte en comfort om te ondernemen dus.  Ruimte om te vergaderen – geïntegreerd in de zaal – met beperkte groepen zal mogelijk zijn.  En wie weet wordt op termijn een koppeling van een bedrijvencentrum op de bovenste verdieping met het grand café realiteit.

De zon wordt vaste gast in Grand Café Driespoort
De zuidelijke locatie van de site Driespoort wordt ten volle benut voor het terras.  Gezien Grand Café Driespoort op de eerste verdieping (van gebouw B) wordt ingericht, beschikt het pand over een terras van 200m2.  Met de roltrap aan de hoofdingang achteraan het gebouw, kan de bezoeker op een comfortabele  manier gaan verpozen in het grand café of op het terras.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...