Ontbijten met de Liberale vrouwen Deinze voor het goede doel

De liberale vrouwen van Deinze zetten zich al jaren in voor de maatschappij.  Naast het organiseren van sociaal-culturele activiteiten, besteden ze aandacht aan de zwakkeren onder ons.  Met een ruim en gevarieerd ontbijt worden jaarlijks twee goede doelen gesteund.  Het gaat over zeer concrete projecten, zodat ook de betrokkenheid van de gasten worden aangewakkerd.

Dit jaar ontbijten sympathisanten samen op zondag 21 juni ten voordele van Moeders voor Vrede en de vrouwenhuizen in Afghanistan en de Veerboot, de buitengewone basisschool in Astene.

Lynda Minnens en  Yannic Demeyer

Twee vliegen in één klap: een internationaal en een lokaal goed doel

Lynda Minnens en Yannic Demeyer en het bestuur van de Liberale Vrouwen Deinze zijn trots op de jaarlijkse dotaties aan Moeders voor Vrede en de vrouwenhuizen in Afghanistan.  ‘Naar onze mening is een structurele sponsoring de beste manier om een organisatie zoals ‘Moeders voor Vrede’ te helpen zodat ze professioneel kunnen werken.  Dit laatste is zelfs onlangs bevestigd door het Afghaanse ministerie van economie die de 2.100 NGO’s aanwezig in Afghanistan onderzocht: Moeders voor vrede werd als beste geselecteerd.  De organisatie startte in 2002 in Istaliv. Moeders voor Vrede heeft zich van bij de start geconcentreerd op medische zorg, omdat in Afghanistan het aantal moeders en kinderen dat bij de geboorte sterft, het  hoogste is ter wereld.   Intussen zijn 4 medische centra actief en helpen ze maandelijks 4.000 vrouwen en kinderen.  Reken daarbij nog de vrouwen, mannen en kinderen die les volgen, of bij andere projecten betrokken zijn, dan kunnen we niet anders dan trots zijn op de titel die Moeders voor Vrede kreeg en die de Liberale Vrouwen van Deinze mee hebben helpen verdienen!

Dank zij de mensen die deelnemen aan het ontbijt en de sponsors konden de Liberale Vrouwen van Deinze de afgelopen jaren reeds €4.350 schenken aan Moeders voor Vrede.

Concreet zal de dotatie bij Moeders voor Vrede dit jaar gebruikt worden voor medische zorgproducten voor in de medische centra.

Naast het internationale doel, wordt jaarlijks een ander lokaal goed doel ondersteund.  Er werd reeds €500 geschonken aan de Voedselbank, het Rode Kruis opvangcentrum, het Fonds Jan Filliers, het Kinderdagverblijf de Elfjes, de Alzheimer Liga regio Deinze en VIBLO Leieland Deinze, de basisschool voor buitengewoon onderwijs.

Dit jaar kozen we voor de Veerboot, de buitengewone basisschool in Astene. Deze school begeleidt kinderen type 2 en 3 en kinderen met autisme of autismespectrumstoornissen.

Concreet zal de dotatie in de Veerboot gebruikt worden voor de aankoop extra speelgoed voor op de speelplaatsen zoals autootjes, voetballen, zandspelen, kegels, kapla blokken, …..  Op die manier kan de speelplaats opgebouwd worden met verschillende boxen met verschillende spelen.  Dit is zeer belangrijk voor de leerlingen, omdat verveling snel toeslaat als er geen spelen aangeboden worden.

ONTBIJTEN VOOR HET GOEDE DOEL OP ZONDAG 21 JUNI 2015

LOCATIE: Brielpaviljoen in Deinze (Lucien Matthyslaan/aan ingang Brielmeersen), gezellig aan de Leie!
Uur: van 8.30 tot 11u
Prijs: €8,5 – kinderen: €4
Reserveren via 09.388.52.66 (Régine) of via [email protected]  of via [email protected] voor 17 juni.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...