Radio Tequila’s Leerzewegels en Jan Filliersroute op zondag 2 augustus 2015

Radio Tequila organiseert al voor de 12e keer een sneukelfietstocht: op zondag 2 augustus wordt “de Leerzewegels en Jan Filliersroute” gereden. De vorige edities waren heel succesvol, en daarom is het best dat je op voorhand inschrijft.

De sneukelfietstocht gaat over 2 verschillende afstanden: ongeveer 25 km en ongeveer 45 km. De prijzen worden democratisch gehouden: 9 euro en 11 euro. Kinderen jonger dan 1 jaar kunnen gratis mee en kinderen tussen 1 en 13 jaar betalen slechts 6 euro.

leerzewegels_2015Dit jaar zetten ze het Jan Filliersfonds in de kijker. Dit fonds steunt slachtoffers van verkeersongevallen en wil zijn steentje bijdragen tot de veiligheid van de fietstocht. Kinderen tot 12 krijgen een fietshesje cadeau. Volwassenen kunnen een hesje kopen om het fonds te steunen.

Zoals gewoonlijk kan de Leerzewegels en Jan Filliersroute rekenen op heel wat steun van plaatselijke handelaars en merknamen. Stopplaatsen zijn er in Deinze bij Chicken Masters, Ixina, Filliers, Travel Lounge XPerience en Ronny’s en in Machelen bij ’t Leiebolleke.
Op elke stopplaats wordt er een hapje en een drankje voorzien. De fietser kan oa. proeven van een product van Chicken Masters, een Filliersproduct, een boterham met Breydel en een ijsje. Bij aankomst krijgt elke fietser een portie frieten met een stukje vlees.
Verder werken bakkerij Raes uit Kruishoutem mee, net als frituur ’t Buikske Vol uit Wortegem en  bakkerij Filip en Liliane uit Petegem. Augustijn, Sint-Canarus en Gin’s Online zijn ook van de partij. Délimel en Winkelcentrum Driespoort vervolledigen de lijst. Honger en dorst zullen de fietsers dus zeker niet hebben.

Kortom: de 12e sneukelfietstocht biedt heel veel. De start- en eindplaats bevindt zich bij de studio’s van Radio Tequila: Bredestraat 107, Deinze. Door de werken in de Bredestraat komt u best met de fiets, maar wie met de wagen komt en wil parkeren bereikt ons best via de Molenstraat en de Pachthofstraat.

Inschrijven kan via www.radiotequila.be of op zondagvoormiddag in de studio’s van Tequila.

Inschrijven op voorhand is natuurlijk het best. Op de dag zelf kan ook nog ingeschreven worden, maar het maximumaantal ligt dit jaar op 1000 deelnemers.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...