Happy Days Happening! Gratis zomerse optredens op het Sint-Poppoplein

Het beste plein van de Gentse Feesten komt naar Deinze, het plein waar tijdens de Gentse Feesten de meeste ambiance en sfeer is komt naar het Sint-Poppoplein. Op 7, 8 en 9 augustus brengt de vzw Happy Days (organisator Gentse Feesten Groentenmarkt) in samenwerking met de Stad Deinze de beste, tot nu toe relatief onbekende coverbands van Vlaanderen naar onze stad. De bands zorgen er iedere dag van 17u30 tot 1u. voor gratis disco, dance, pop, funk en soul.

Happy Days Gentse Feesten 2015

Historiek
Vzw Happy Days organiseert al meer dan 30 jaar het ambiance- en scoutingplein op de Gentse Feesten. Door het grote aanbod aan kwaliteitsvolle groepen en doordat andere steden interesse toonden besliste de vzw dat de tijd rijp is om uit te breiden in Vlaanderen. Op vraag van en in samenwerking met de Stad Deinze organiseert Happy Days dit jaar voor de eerste maal gratis concerten op het Sint-Poppoplein.

Missie
Happy Days stelt zich tot doel om relatief onbekende kwaliteitsvolle culturele muziekgroepen te steunen. De vzw wil de groepen een ‘springplank’ bieden om door te breken naar het grotere publiek. Ze focussen zich voornamelijk op ambiance covergroepen in de genres disco, dance, pop, funk en soul. Enkele voorbeelden van groepen die ontdekt werden bij Happy Days: Gorki (toen nog Gorky, met wijlen Luc De Vos), The Dinky Toys (Coco junior), Helmut Lotti, The Skyblasters (Kid Safari), …

De vzw werkt aan de hand van een jaarwedstrijd met jurering en schiftingsrondes. Tijdens deze rondes worden ongeveer 300 demo’s van groepen beluisterd. Hieruit volgt een selectie, waarna de jury een optreden of repetitie van deze groepen bijwoont. Uiteindelijk blijft er een beperkte groep kandidaten over, waar de organisatie de allerbeste groepen uit kiest.

“Deze toegankelijke, gratis optredens zorgen voor een dynamiek in de stad en bieden een meerwaarde voor de Deinzenaars. We bieden dergelijke organisaties dan ook graag de nodige kansen en ondersteuning vanuit de stad om geslaagde evenementen te organiseren” stelt schepen van cultuur Rutger De Reu. “De Happy Days Happening vormt een mooie aanvulling op de Deinse Feesten, waardoor we drie weken lang zomerse activiteiten voor een breed publiek kunnen aanbieden in onze stad” besluit schepen van feestelijkheden Bruno Dhaenens.

Bekijk hier het programma: www.happydays.vlaanderen

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...