Vlaanderen Feest in Deinze met Cleymans & Van Geel

De Vlaamse feestdag gaat in Deinze nooit onopgemerkt voorbij. In samenwerking met de stedelijke cultuurraad biedt het stadsbestuur opnieuw een tweedaags feestprogramma aan. Op vrijdag 10 juli is er een gratis volksfeest in de Brielpoort met Cleymans & Van Geel. De lokale

zanggroep ‘Les amis de Charles’ zorgt onder begeleiding van pianist Pieter Senden voor het voorprogramma. Die avond bieden verschillende Deinse culturele verenigingen hapjes en drankjes aan. Op zaterdag 11 juli is er de officiële viering in het Museum van Deinze en de Leiestreek met het programma ‘Lieve Meter’ en een gelegenheidstoespraak door historicus Franky Bostyn. Ook deze avond is gratis.

Cleymans & Van GeelVolksfeest Vlaanderen Feest op 10 juli

Naar jaarlijkse gewoonte trakteren de stedelijke cultuurraad en de stad Deinze alle Deinzenaren op een gratis volksfeest in de Brielpoort. De voorbije jaren waren Guido Belcanto, Free Souffriau, Johan Verminnen, Günther Neefs, Café Flamand en Frank Boeijen te gast.

Dit jaar zijn Cleymans & Van Geel aan de beurt. Jelle Cleymans en Jonas Van Geel hoeven we eigenlijk niet meer voor te stellen. Jonas van Geel is bekend van verschillende theaterstukken en zijn rollen in de tv-series Witse, Flikken, Goesting en Tegen de Sterren op. Jelle Cleymans speelde in de Ketnetserie Spring en de bijhorende gelijknamige muziekgroep en vertolkte de rol van Jens in de serie Thuis. Op muzikaal gebied heeft hij ook enkele soloplaten uitgebracht.

De bloedbroeders Jelle Cleymans en Jonas Van Geel hebben samen met een formatie professionele muzikanten een covergroep in elkaar gestoken en trekken daarmee doorheen gans Vlaanderen waarbij ze gegarandeerd ieder feest op zijn kop zetten. De eigenzinnige interpretatie die ze geven aan talloze onsterfelijke Nederlandstalige hits maakt van ieder feest een knallende party. Het repertoire gaat van Gorki tot Frank Boeijen, van Clouseau tot Marco Borsato, van Rob de Nijs tot Raymond van het Groenewoud en ga zo maar door… De spitsvondige interactie tussen Jelle en Jonas zorgt regelmatig voor hilarische toestanden. Vingertje in de lucht, bierfles in de hand en alles geven: ambiance verzekerd!

Het voorprogramma wordt verzorgd door Les amis de Charles. Deze zanggroep ontsproot in 2011

uit het enthousiasme van theatergroep Vooruit uit Deinze, met de bedoeling populaire musical– en popnummers in een modern jasje te steken. Plezier en enthousiasme staan steeds centraal, zowel bij optredens als bij repetities. Ondertussen is de groep uitgegroeid tot een gezellige bende van twintig zangers die, onder leiding van Eline Goetgeluk, elke week weer het beste van zichzelf geven. Op 10 juli zullen zij voor het eerst een volledig Nederlandstalig oeuvre brengen ter ere van het Feest van de Vlaamse gemeenschap. Voor dit optreden zullen zij muzikaal begeleid worden door pianist Pieter Senden.

Tijdens dit evenement zullen verschillende Deinse culturele verenigingen de bezoekers allerlei lekkers aanbieden (o.a. cava, vegetarische mini-loempia’s, kippenboutjes, Canarus, …).

Cleymans en Van Geel, voorprogramma: Les amis de Charles
Vrijdag 10 juli om 20 u.
Brielpoort, L. Matthyslaan, 9800 Deinze

gratis toegang, zonder reservatie

www.facebook.com/CleymansVanGeel

Programma 11 juliviering

Het feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt in Deinze officieel gevierd in het Museum van Deinze en de Leiestreek met het muzikaal programma ‘Lieve Meter’ en een gelegenheidstoespraak door historicus Franky Bostyn. Lieve Meter brengt brieven en verhalen van het IJzerfront met poëzie en muziek ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Een selectie cabaret-, soldaten-, mars- en luisterliederen wordt versterkt door het lezen van brieven, verhalen en poëzie van o.a. Ernest Claes, Paul Van Ostaijen, Cyriel Buysse en anonieme frontstrijders. Historicus Franky Bostyn (° 1974) analyseert 200 jaar Belgische militaire geschiedenis om vooruit te kijken naar de toekomst. Hij was tien jaar lang conservator van het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke en werkt momenteel voor de Historische Pool van Defensie. Franky Bostyn publiceerde reeds verschillende boeken en artikels over militaire conflicten in de 19e en 20e eeuw.

Lieve Meter en toespraak Franky Bostyn

Zaterdag 11 juli om 20 u.
Museum van Deinze en de Leiestreek, L. Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze

Gratis toegang, zonder reservatie

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...