Belgisch kampioenschap halve triatlon #oilservice

Op zondag 23 augustus heeft voor de derde maal de Oilservice halve triatlon van Deinze plaats. Deze editie is meteen ook het Belgisch kampioenschap op deze afstand. De Oilservice triatlon van Deinze is een organisatie van sport-events.be in nauwe samenwerking en met de gewaardeerde steun van Oilservice en de Stad Deinze.

Deelname van toppers
De organisatie kan rekenen op de deelname van 500 atleten. Professionals, recreanten en teams zullen strijden om de titel van Belgisch kampioen. Frederik Van Lierde, de Belgische wereldtopper op de lange afstand, tekent opnieuw present en zal de strijd aangaan met de vele andere talenten die België rijk is. Ook bij de dames belooft het een spannende strijd te worden. Gevestigde waarden gaan de strijd aan met nieuwkomers en atleten in volle comeback. Sport op het hoogste niveau, een ganse zondag, op en om de Markt van Deinze.

Vernieuwd parcours
Een halve triatlon is goed voor 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Het startschot wordt gegeven om 9.45 u. sport-events.be heeft in vergelijking met voorgaande jaren, de nodige aanpassingen aan het parcours doorgevoerd. Het zwemmen vindt plaats in de Leie met start aan de jachthaven van Deinze en aankomst ter hoogte van het Sint-Poppoplein. Voor niet-ingewijden een spectaculair gebeuren en de moeite om te zien. Het fietsen verloopt dit jaar bijna 100% langs het Schipdonkkanaal en voert de wedstrijd tot op het grondgebied Nevele. Henk De Metsenaere van sport-events.be is blij dat hij met de steun van het gemeentebestuur Nevele dit traject heeft kunnen realiseren. Het maakt het parcours sneller en veiliger voor zowel de atleten als de omwonenden. Minder mensen zullen een directe impact van het evenement ondervinden. Ook het loopparcours werd aangepast, dit jaar lopen de deelnemers 4 rondjes: via Leiedam, langs de Leie richting Astene en terug naar de Markt. Een mooi en vooral snel traject. Henk De Metsenaere, race director voor dit evenement, heeft vertrouwen in de opgezette voorbereiding, de samenwerking met de stad Deinze en het overleg met zijn partner Oilservice. De organisatie is klaar voor een topeditie die deze uitverkochte wedstrijd definitief kan verankeren als een topper op de Belgische triatlonkalender.

Oilservice Triatlon Team
Oilservice, een bedrijf uit Deinze, is als titelsponsor ook dit jaar partner van het evenement. Oilservice heeft een traditie, naam en faam in zijn business maar evenzeer in de triatlonwereld. Het Oilservice Triatlon Team behoort tot de absolute top in België en kan er prat op gaan dat Frederik Van Lierde deel uitmaakt van het team. Frederik behoort tot het selecte kransje van atleten die de Ironman Hawaï, het WK in deze discipline, op hun naam konden schrijven. Christiaan Roels, zaakvoerder van Oilservice, bouwt al jaren zijn team verder uit, ook in de breedte. Zo heeft het team maar liefst vijf atleten in zijn rangen die een kwalificatie voor het WK in Hawaï konden afdwingen. Naast Frederik Van Lierde tekenen ook Hannes Bonami, Marc Vanassche, Pieterjan Penne en Thomas Christiaens present voor de Ironman in Hawaï dit jaar in oktober.
De halve triatlon van Deinze is de enige Belgische wedstrijd van wereldtopper Frederik Van Lierde maar hij zal niet alleen zijn in de kleuren van zijn team. Een pak toppers van Oilservice staat aan de start voor de individuele alsook estafette-competitie.

Teams stad Deinze
De stad Deinze is fier dat het deze organisatie, het kader en de steun kan bieden die het verdient. Triatlon is absolute topsport en met een bedrijf en team als Oilservice hebben we één van de brandpunten van deze sport in de regio. Het evenement ondersteunt Deinze in zijn streven naar een dynamische levendige centrumstad.
Om zijn vastberadenheid te ondersteunen vaardigt Deinze als stad zelf twee teams af in de estafette-race op deze afstand. Er is een wedstrijd binnen de wedstrijd waarbij teams van verschillende gemeentes en steden het tegen elkaar opnemen. Niemand minder dan burgemeester Jan Vermeulen gaat in één van de teams als zwemmer van start! Zijn team bestaat verder uit Tim Corijn als fietser en Peter Coppens als loper. Jo De Neve (zwemmen), Steven Van Rijckeghem (fietsen) en Geert Rijckaert (lopen) vormen het tweede stadsteam.

Verkeersmaatregelen
Zoals elk jaar werd ook dit jaar een verkeersplan voor het evenement opgesteld. De verkeersmaatregelen zijn te raadplegen via de website van de politiezone Deinze-Zulte en de website van de stad Deinze. Zowel Deinze als de politie zetten de nodige manschappen in om alles veilig en vlot te laten verlopen.

Meer info: www.sport-events.be/deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...