beweging.net gunt Astene geen blik

‘Gun Astene geen blik!’, zo klinkt de ietwat controversiële slogan waarmee beweging.net Astene de strijd aanbindt met zwerfvuil en sluikstorten. Van sigarettenpeuken en kauwgom tot plastic flesjes en etensresten weggegooid langs de kant van de weg: we ergeren er ons allemaal aan. Meer zelfs, zwerfvuil en sluikstorten behoort tot de top drie van grote ergernissen bij de bevolking. Lokale en regionale besturen ruimen jaarlijks meer dan 17.000 ton zwerfvuil op. Alleen al voor Astene kost de aanpak van dit zwerfvuil en de openbare netheid naar schatting 50.000 euro per jaar. Daarnaast is er ook de ecologische kostprijs, want plastiek en metaal zijn slecht voor de natuur.

Zwerfvuilactie Beweging.net Astene

beweging.net Astene heeft daarom vijf concrete eisen voor het Deinse stadsbestuur:
– blijven sensibiliseren over de maatschappelijke kost van zwerfvuil;
– sluikstorters strenger bestraffen;
– ‘blikvangers’ uit het straatbeeld verwijderen. Zij trekken zwerfvuil aan;
– voldoende vuilnisbakken plaatsen langs de nieuwe fietssnelweg;
– steun aan het plan van leefmilieuminister Schauvliege voor statiegeld op blikjes en PET-flessen. Zwerfvuil vermindert hierdoor bijna met de helft.

Voorzitster Tine Vandecasteele: “Te voet, met de fiets of auto, iedereen wil genieten van een propere buurt. beweging.net Astene wil komaf maken met zwerfvuil en sluikstorten. Daarom hebben we een eisenpakket voor onze politici klaar, maar steken we ook zelf de handen uit de mouwen. Op zaterdagmorgen 10 oktober maken we met iedereen die dat wil Astene proper. En om het nuttige aan het aangename te koppelen biedt beweging.net na afloop graag een aperitief aan aan alle vrijwilligers”.

Wie mee wil opruimen is op zaterdag 10 oktober om 9 uur welkom aan het parochiaal centrum Ter Leie, Nieuwstraat 24, Astene. Graag een mail ([email protected]) of telefoon (0474 34 25 01) naar voorzitster Tine Vandecasteele zodat voldoende opruimmateriaal kan worden voorzien.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...