Week van de Mobiliteit in Deinze – Velo Deinze

Stad Deinze zet al enkele jaren haar beste beentje voor om de binnenstad verkeersluw te maken. Het streven naar een duurzame mobiliteit is één van de topprioriteiten. Op zondag 13 september wordt de Week van de Mobiliteit ingezet met Autovrije Zondag in de centrumstraten. Er wordt die dag heel wat gratis randanimatie voorzien van 13 tot 18 u. Tijdens de Week van de Mobiliteit neemt de stad mee aan de Fietstelweek. Op vrijdag 18 september vindt de verkeersveilige Strapdag plaats, waarbij duizenden kinderen al stappend of trappend naar school komen. Dit initiatief wordt ondersteund door het stadsbestuur dat o.a. gratis flyers, gadgets en fluohesjes voor leerlingen van het vijfde leerjaar voorziet. Op donderdag 17 september geven het stads- en OCMW-personeel het goede voorbeeld tijdens de ‘Car Free Day’.

Velo Deinze

Autovrije Zondag

Op Autovrije Zondag, 13 september, worden auto’s voor één dag aan de kant gezet en kunnen Deinzenaars en bezoekers van de stad ervan genieten om in de centrumstraten te kuieren, te fietsen, te skaten of te spelen. Met Autovrije Zondag wordt de Week van de Mobiliteit (van 16 tot en met 22 september) ingezet. Autovrije Zondag vindt plaats op zondag 13 september, van 13 tot 18 u.

Er is heel wat randanimatie voorzien in de Tolpoortstraat, op het Sint-Poppoplein en op de Markt. Alle activiteiten zijn gratis. Het volledige programma van Autovrije Zondag is te raadplegen op www.deinze.be/autovrijezondag.

 

CMYK_VeloDeinzeVeloDeinze

Op Autovrije Zondag wordt een nieuw logo gelanceerd: ‘VeloDeinze’. Stad Deinze werd eind juni in het Vlaams Parlement door een vakjury uitgeroepen tot ‘Fietsstad 2015’ in de categorie 20.000 tot 50.000 inwoners. Om dit in de kijker te zetten zullen alle initiatieven die te maken hebben met fietsbeleid in Deinze vanaf nu gebruik maken van dit logo.

Op de Autovrije Zondag worden gratis ‘fietsplaatjes’ met het logo uitgedeeld bij de gravering van fietsen. De winnaars van de fotowedstrijd van De Fietsmobiel en de wedstrijd van GLS ontvangen een t-shirt met het logo. De t-shirts zullen op die dag ook te koop zijn op de Markt aan € 10/stuk.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...