Maandelijkse Digiclub in de bib van Deinze opnieuw van start op 21 september

De bibliotheek en de sociale dienst van stad Deinze starten op 21 september 2015 de werking van de maandelijkse Digiclub terug op. Samen wordt er een antwoord gezocht op vragen over het gebruik van de computer, tablet of gsm. Hiervoor wordt er samengewerkt met enkele vrijwilligers die goed overweg kunnen met digitale media. De sessies zijn gratis en vinden telkens plaats in de bibliotheekkelder. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk.

Bibliotheek Deinze DSC_3490

De Digiclub is een organisatie van de sociale dienst en de bibliotheek van stad Deinze. Vrijwilligers geven gratis en belangeloos tips en informatie over het dagelijks gebruik van computers, tablets, gsm’s, smartphones, digitale of sociale media. Het is niet de bedoeling om moeilijke technische problemen op te lossen. De Digiclub is immers geen computerwinkel, vrijwilligers geven meestal een algemene uitleg over het gebruik van je computer of tablet. Soms wordt ook een antwoord gezocht op meer specifieke vragen. Er worden echter geen lessen of cursussen gegeven, hiervoor kan je terecht bij het volwassenenonderwijs (www.onderwijsvoorvolwassenen.be).

Heb je een vraag? Kom dan langs op een sessie van de Digiclub en breng je digitaal toestel (en handleiding) mee waarover jouw vraag gaat. Vooraf inschrijven hoeft niet, maar is wel wenselijk. De sessies van de Digiclub vinden telkens plaats in de bibliotheekkelder (1x per maand, niet in juli en augustus), van 14 tot 16 u. op volgende data: maandag 21 september 2015, maandag 19 oktober 2015, dinsdag 24 november 2015 en dinsdag 15 december 2015

Vrijwilligers of computerbuddy’s gezocht
Mensen die graag belangeloos andere mensen op weg helpen in het gebruik van computers, tablets, gsm’s, smartphones en nieuwe media, zijn steeds welkom in de Digiclub.

Info en inschrijven:
Stedelijke bibliotheek
, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, 09 381 95 60
[email protected] – www.bibliotheekdeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...