DOTAS – Dorpstheater Astene

DOTAS – Dorpstheater Astene presenteert zijn productie voor 2015: “Yerma vraagt een toefeling” Van Dimitri Verhulst. Naar Federico Garcia Lorca
Yerma, die opgroeide aan de molens en zong voor de zon, is radeloos. Ze wil een kindje. Terwijl de seizoenen en de standen van de maan verglijden, breit ze kleertjes. Voor de vriendinnen in het dorp, die wel in verwachting geraken. Haar vent Jean plantte een appelboom, maar eet er niet van. Hij heeft het goed zonder kinderen…Wat als de schoot smeekt en het hoofd van haar man nee schudt?

Dorpstheater Astene - DotasDeze theaterklassieker van Federico Garcia Lorca dateert al van 1934 en speelt zich oorspronkelijk af op het Spaanse platteland. De Vlaamse succesauteur Dimitri Verhulst, bekend van “De helaasheid der dingen”, bewerkte het stuk in 2005 tot een eigentijdse tragikomedie voor Theater Zuidpool en Het Muziek Lod. Het stuk kreeg dan ook de kenmerkende Verhulst – signatuur, in een taal die nu eens volks en direct, en dan weer poëtisch en lyrisch klinkt. Doorweven met een stevige glimlach blijkt het thema tijdloos en universeel.

Spelen mee: Arlette Claeys, Leen De Vos, Dirk Haerens, Seline Lombaert, Frederik Van Laere, Marleen Van Autryve, Eva Verschueren
Regie: Rudi Lombaert
Wanneer?
Vrijdag en zaterdag 13&14 november + 20&21 november, telkens om 20.00u
Zondag 15 november om 15.00u
Waar?
Zaal Ter Leie, Nieuwstraat 24, 9800 Astene (Deinze)
Kaarten kosten 8 Euro
Reservaties: familie Verhoughstraete 09/386 43 59

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...