Kunstendag voor Kinderen

Op zondag 15 november vindt de Kunstendag voor Kinderen plaats. De culturele diensten van Deinze hebben een gevarieerd programma met leuke workshops samengesteld. Kinderen tussen 6 en 11 jaar kunnen deelnemen aan een of meerdere workshops rond verhalen, crea, dans, muziek of circus!

Kunstdag voor kinderenKunst en cultuur voor kinderen
De Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van de Vlaamse overheid en wil kinderen zoveel mogelijk laten proeven van allerlei kunsten met als sleutelwoord goesting, goesting om met kunst en cultuur aan de slag te gaan.
Op zondag 15 november worden verschillende activiteiten georganiseerd, die kinderen in contact brengen met kunst en kunstenaars. Ook in Deinze hebben de culturele diensten een gevarieerd programma met plezante workshops samengesteld. De dienst cultuur en evenementen, de bibliotheek, het museum en de Academie voor Muziek, Woord en Dans zetten hun deuren open voor alle jonge kunstliefhebbers. Bijzonder aan de Kunstendag voor Kinderen is dat ook de ouders welkom zijn! Op die manier kan iedereen genieten van het plezier dat de kinderen aan de workshops beleven.

Workshops en slotshow met circusacts
Kinderen van 6 tot 11 jaar kunnen zich inschrijven voor een of meerdere workshops rond verhalen, crea, dans, beiaard of circus. De workshops vinden plaats tussen 9.45 en 11.15 u., 11.15 en 12.45 u. en 13.15 en 14.45 u. Plaats van afspraak is zaal Palace op de Markt van Deinze. Monitoren begeleiden de kinderen (en hun ouders) naar het museum, de bibliotheek, de academie of de Palace. Alle workshops worden tweemaal georganiseerd: eenmaal voor de zes- tot achtjarigen en eenmaal voor de negen- tot elfjarigen. Kinderen kunnen er een workshop uitpikken of een volledig dagprogramma samenstellen. Om 15 u. is iedereen welkom op de circusslotshow in de Palace.

Programma
VOORLEZEN MET LADY LACE
Kruip, spring, flikflak en rol samen met tante Lady en tante Lace in onze voorleesverhalen. Deze omaatjes van Theater Boutique lezen voor als nooit tevoren!

STADSSILHOUETTEN
Een stad bouwen met recyclagemateriaal? Het kan! Met een lichtspot projecteren we de schaduw van recyclagemateriaal op een muur en zo verschijnt de skyline van een verzonnen stad.

CIRCUSATELIER
Altijd al een circusartiest willen zijn? Dan ben je welkom op ons circusatelier! Je leert er de basisbeginselen van het circus tijdens een korte workshop van de Circusplaneet.

BEIAARD VOOR KINDEREN
Regelmatig klinken de klokken over de stad, maar hoe is het om deze te bespelen? De stadsbeiaardier leert je de eerste stappen om een echte beiaardier te worden!

DANS
Dansen is veel meer dan zomaar wat bewegen. Op een speelse manier leer je dansen op thema’s als “dromen” en “geheimagenten en codekrakers”.

CIRCUSSLOTSHOW
Om 15 u. worden alle deelnemers in de Palace verwacht voor een spectaculaire circusshow.
Info en inschrijvingen: www.deinze.be/kunstendag

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...