Vinkt 4 life

‘Vinkt 4 life’ is een evenement, georganiseerd door Lena, Geert Van der Plaetsen en Annika Van Geyt, in samenwerking met tal van Vinktse verenigingen, in het kader van de goede doelen actie van Studio Brussel: ‘Music for life’, ten voordele van vzw Kinderkankerfonds, met steun van de Koning Boudewijnstichting. Het evenement gaat door op zaterdag 28 november, vanaf 15u in de turnzaal van de Vrije Basisschool te Vinkt.

Vinkt 4 life 2015Op zondag 26 januari 2014 had Lena ‘valdag’. Zij viel flauw op een vrij bizarre manier. Resultaten van de onderzoeken op de spoedafdeling van het Sint – Vincentiusziekenhuis te Deinze wezen al snel uit op de aanwezigheid van een grote ‘massa’ achter het hart van Lena. Lena en haar ouders werden met de ziekenwagen van het UZG vervoerd naar de dienst Pediatric Intensive Care Unit van het Prinses Elisabeth kinderziekenhuis (UZ Gent) alwaar de kinderoncologe hen die avond nog te woord stond en tal van onderzoeken plande. Die avond was het begin van een ware nachtmerrie voor het gezin, en vanaf ’s anderendaags voor hun familie, hun vrienden.

De onderzoeken waren zeer ingrijpend, de indrukken die dit op iedereen achterliet enorm. Het rollercoaster gevoel bij de ouders was zwaar. Het verloren gevoel bij de broers leeg. De angst dewelke de dokters vreesden (zeer agressief en kwaadaardig: onbehandelbaar) maakte iedereen muisstil. De steun van familie en vrienden gigantisch. Op 13 februari 2014 werd Lena geopereerd, en na grondig onderzoek bleek ‘de massa’ een ganglio-neuroom te zijn. Een goedaardige ruggenmergtumor. Deze had de afmetingen van een colablik..

Lena mocht ‘genieten’ van vele bezoekjes en zo waar mogelijk nog meer geschenkjes. De overrompeling aan dit laatste liep de spuigaten uit, dit terwijl Lena’s ouders geëmotioneerd waren door de vele mooie initiatieven in het Prinses Elisabeth, op de diensten PICU en oncologie, door vele vrijwilligers en initiatieven vanuit goede doelen. Deze waren goed voor de familie, kon de familie dan iets terug doen voor hen…?

Op Lena’s blog maakte de familie dit kenbaar: “cadeautjes genoeg, dank u wel! Wil u toch iets geven: geef dan centjes, deze doneren we aan vzw Kinderkankerfonds”. Oorspronkelijk de bedoeling om dit te doen via ‘Music for life’ via de Warmste Week van Studio Brussel. Maar wegens te laat aangemeld, verliep de storting dan privé. ‘Volgend jaar beter’, zo dachten ze: ‘dan komen we vroeger uit ons kot voor een actie’.
‘Vroeger’ betekent ten huize Van der Plaetsen – Van Geyt: 1 oktober 2015 (voor een activiteit op 28/11…). Nu Lena terug goedgekeurd werd bij de kinderoncoloog voor het komende jaar is er terug wat minder tijd nodig om te piekeren: tijd die ze beter investeren in iets moois…

Vooreerst werd gedacht aan een tentje in de tuin en de verkoop van een beetje cava, wie weet met wat steun van 1 van de vele plaatselijke verenigingen. ‘We kunnen hulp vragen: een ‘neen’ hebben we, een ‘ja’ kunnen we krijgen’. ‘Maar dan kijken we best naar uit naar het parochiezaaltje?’ De vele ‘ja’s’ van de Vinktse verenigingen stroomden (!) binnen, een verhuis van het zaaltje naar de grote turnzaal van de school werd een noodzaak.
Het is uniek in Vinkt dat zowat ELKE Vinktse vereniging de handen in elkaar slaat om samen een zeer mooie actie te doen slagen: vzw Kinderkankerfonds steunen.

Geert, Annika en Lena (maar ook Joren en Daan) willen dan ook ALLE medewerkers en sympathisanten nu al hartelijk danken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...