Sinterklaasintocht Deinze op zaterdag 21 november

Op zaterdag 21 november 2015 is het weer zo ver, dan doen Sinterklaas en zijn tien Zwarte Pieten hun blijde intrede in Deinze. De heilige man bezoekt ’s ochtends de kinderen van deelgemeente Astene in De Ceder, waarna hij per stoomboot naar het Sint-Poppoplein vertrekt. Nadien gaat het richting de Brielpoort, waar de Sinteractieve (mode)show van Theater Uitgezonderd wordt opgevoerd. Tickets voor de voorstelling in de Brielpoort kosten € 3 per persoon en zijn verkrijgbaar bij de stedelijke jeugddienst en aan het onthaal van het stadhuis.

20141122_09h01-Sinterklaas_Astene_6

Om 8.45 u. vertrekt Sinterklaas vanaf Astene Sas naar De Ceder (Parijsestraat 34), alle kinderen zijn er welkom tot 11.30 u. De Sint heeft voor ieder kind iets lekkers mee.

In de namiddag begeeft de Sint zich met zijn 10 Zwarte Pieten per stoomboot naar het centrum van Deinze. Alle kinderen van Deinze en omstreken worden omstreeks 14 u. verwacht op het Sint-Poppoplein om de Sint en de Pieten te verwelkomen langs de kade. Sinterklaas zal zijn uiterste best doen om zoveel mogelijk kinderen persoonlijk te begroeten. De Sint liet reeds weten erg blij te zijn met zelfgemaakte tekeningen en schilderijen en neemt deze graag in ontvangst.

Vanaf 15 u. begeven de Sint en de Pieten zich naar de Brielpoort, waar Theater Uitgezonderd om 16 u. van start gaat met een Sinteractieve (mode)show. De sint wil zijn koffers pakken om naar ons land af te reizen, maar zijn kleerkast is op slot… Een zoektocht in zijn Spaanse villa levert niets op. Terwijl hij samen met Leerlingpiet andere manieren zoekt om de kast te openen, ontwerpt Modepiet een nieuwe outfit voor de Sint. Die vindt het maar niets en vreest dat hij dit jaar zal moeten thuis blijven… tot Leerlingpiet en Modepiet samen met de hulp van de kinderen een heuse modeshow organiseren!

DSC_2039 Sinterklaas Deinze

De knotsgekke show duurt een uurtje. Tickets kosten € 3 per persoon (drankje inclusief) en zijn verkrijgbaar bij de stedelijke jeugddienst en aan het onthaal van het stadhuis. In de Brielpoort worden genummerde plaatsen voorzien. De deuren gaan open om 14.45 u., de show start stipt om 16 u.

Info
Stedelijke jeugddienst, Mouterijdreef 22, 9800 Deinze
tel. 09 381 68 50 – [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...