Rheinbach-weekend in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans kreeg vorig weekend internationaal bezoek. De vriendschapsbanden tussen Deinze en zusterstad Rheinbach kregen namelijk een nieuwe, muzikale component! Een team van de Musikschule Rheinbach zakte af naar onze stad voor een weekend vol activiteiten.

Op zaterdag kregen enkele van onze leerlingen viool, piano en gitaar een masterclass van deze gerenommeerde muzikanten. Het werd een voormiddag waarin enthousiast ideeën, technieken en bladmuziek uitgewisseld werden. In de namiddag stonden repetities, een bezoek aan de beiaard en een verrassingsconcert van het Academie Orkest Deinze op de agenda.

Vandaag was het tijd voor de seizoenopener van de concertenreeks Borrel-Nootjes. Met een afwisselend en hoogstaand programma gaven de Duitse muzikanten het ‘startschot’ voor de hernieuwde vriendschap tussen beide scholen. Meer dan 200 enthousiaste luisteraars genoten van een programma met onder meer viool en piano, gitaar en viool en vierhandig piano.

Info
Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans
Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze, 09 381 69 40
[email protected]
www.muziekacademiedeinze.be
http://www.facebook.com/samwd.deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...