Sfeervolle kerstmarkt Deinze

De traditionele kerstmarkt vindt dit jaar plaats in het centrum van Deinze op zaterdag 12 en zondag 13 december 2015. De toegang is gratis. Twinkelende lichtjes, mooie decoratie en meer dan 50 verlichte kerstbomen brengen je meteen in de juiste kerststemming. Er wordt een inkompoort geplaatst ter hoogte van de kerk en twee versierde zuilen op het einde van de Markt. Deze mooi versierde zuilen blijven de volledige decembermaand staan. Ook de stadshal wordt passend versierd met dennenbomen en andere kerstversiering.

Op het podium onder de stadshal kan je zaterdag genieten van optredens van een plaatselijke fanfare (diverse genres, start om 16 u.), les amies de Charles (diverse covers, start om 18.30 u.) en Silas Van Laeken (singer-songwriter, blues, start om 20.30 u.).

Kerstmarkt Deinze 2014

Op zondag kan je er terecht voor optredens van Tom De Bie & de imkers (populaire covers uit de jaren ’60, start om 16 u.) en het slagwerkensemble van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Deinze (start om 18.30 u.). Kinderen kunnen op zondag tussen 14 u. en 16.30 u. een gratis ritje met de kerstkoets maken, de op- en afstapplaats wordt voorzien ter hoogte van Huis Van Thuyne. Op zaterdag en zondag deelt de kerstman cadeautjes uit en zorgt een doedelzakspeler voor de nodige sfeer. Op zaterdag kunnen kinderen pakjes plukken uit de kerstboom en geschminkt worden.

Op de kerstmarkt kan je slenteren langs 40 verschillende kerstkraampjes op zoek naar een origineel cadeau: kandelaars, engeltjes, kaarsen, juwelen, Oosterse geschenkartikelen, Tupperware, verrassingen voor onze kleinsten, verzorgingsproducten en nog veel meer. Je zal er ook mutsen, sjaals, warme sokken en dikke truien kunnen kopen voor de koude winterdagen.
De nodige culinaire kraampjes worden voorzien, zo vind je er o.a. pralines, wijnen, patés, mooi versierde kersttaarten, … Je kan er ook jezelf verwennen met wafels en pannenkoeken, oliebollen en natuurlijk ook glühwein, allerlei soorten bieren en Filliers, koffie of warme chocolademelk.

Redenen genoeg dus om een bezoekje te brengen aan de Deinse kerstmarkt!
De kerstmarkt is op zaterdag geopend van 14 u. tot 22 u. en op zondag van 14 u. tot 21 u.

Alternatieve kerstmarkt
Tijdens de kerstmarkt organiseert vzw De Volkskring Dekenaat Deinze in De Volkskring (Markt 73) een alternatieve kerstmarkt voor socio-culturele verenigingen en organisaties uit de non-profitsector die een sociaal doel nastreven. Calcutta Sponsor Aid, Bond Zonder Naam, Niet meer sterven bij leven geven, Ziekenzorg Deinze, OKRA, MondiBuild/Urafiki, Acres of Hope, Naaste in Nood, KVLV, Rechtvaardigheid en Vrede en Ecassef zijn er aanwezig met een standje.
Deze kerstmarkt is geopend op zaterdag 12 december 2015 van 14 u. tot 20 u. en op zondag 13 december 2015 van 14 u. tot 19 u.

Info:
Kerstmarkt: Dienst cultuur en evenementen
Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze
09 381 95 12 – [email protected]

Alternatieve kerstmarkt: Marc Kint
0486 74 82 07 – [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...