Winterpret aan de Leie, sfeervolle kerstmarkt en alternatieve kerstmarkt

Vanaf vrijdag 11 december 2015 wordt het nog gezelliger vertoeven in Deinze, want dan wordt het Sint-Poppoplein omgetoverd tot een heus winterdorp. Drie weken lang, tot zondag 3 januari 2016 kunnen Deinzenaars er de gezelligheid opzoeken aan de drank- en eetkraampjes, kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven op de winterkermis en kunnen jong en oud hun beste schaatskunsten demonstreren op de overdekte ijspiste. De traditionele kerstmarkt met animatie voor jong en oud is terug van de partij op zaterdag 12 en zondag 13 december 2015, op deze dagen vindt er ook een alternatieve kerstmarkt plaats in de Volkskring, voor socio-culturele verenigingen en organisaties uit de non-profitsector die een sociaal doel nastreven.

Winterpret aan de Leie
Vanaf 11 december 2015 tot 3 januari 2016 kunnen schaatsfanaten deze winter opnieuw in Deinze terecht. Er zal gedurende drie weken een ijspiste geplaatst worden op het Sint-Poppoplein. De ijspiste van 300 m² is weliswaar overdekt om energie te sparen, maar open aan alle zijkanten, zodat het openluchtgevoel toch primeert. Het maakt niet uit of je een beginnende of ervaren schaatser bent, valide of andersvalide, jong of oud. De ijspiste staat open voor iedereen. Ook rolstoelgebruikers kunnen dus het ijs op, vergezeld van hun begeleider. Op zondagmorgen is er kleuterglibberen, de allerkleinsten (tot en met 6 jaar) kunnen dan gratis hun eerste pasjes wagen op het ijs.

Op zaterdagavond worden optredens georganiseerd of gaan we met z’n allen discoschaatsen. De Deinse scholen kregen een mailing met het voorstel om in de week voorafgaand aan de kerstvakantie te genieten van een sportief uurtje schaatsen. Er worden tijdens deze week meer dan 750 leerlingen verwacht. Dit jaar gaat op dinsdagavond een ijshockeytoernooi door. Groepen en verenigingen gaan de strijd aan op 15 en 22 december om een plaats in de grote finale van dinsdag 29 december te bemachtigen. Inschrijven kan via de website www.winterpretaandeleie.be.

De ijspiste wordt het centrale punt van een gezellig winterdorp waar heel wat te beleven valt. Niet alleen de ijspiste, maar ook de winterkermis zal de kinderharten ongetwijfeld sneller doen slaan. Verwacht je aan sfeervolle verlichting en een vleugje muziek die jou in de juiste kerststemming zullen brengen. Wedden dat je nu al zin krijgt om die dikke winterjas aan te trekken voor een bezoek aan het winterdorp? En gelijk heb je, want geef toe, wat is er gezelliger dan op een koude winteravond lekker ingeduffeld samen met familie en vrienden te genieten van een hapje en een (warm) drankje op een leuke locatie? In het winterdorp word je bovendien regelmatig getrakteerd op een muzikale avond met optredens en deejay.


Praktische informatie

Data & openingsuren
Vrijdag 11 december 2015 t.e.m. zondag 3 januari 2016
Buiten de kerstvakantie: 14 u. –23 u.
Tijdens de kerstvakantie: 10 u. –23 u.
Vrijdag en zaterdag open tot 1 u.
Zaterdag en zondag open vanaf 10 u.
Feestdagen:
24 en 31 december: open van 10 u. – 17 u.
25 december en 1 januari: open van 14 u. – 23 u.

Prijzen
€ 6 per persoon (inclusief huur schaatsen)
Rolstoelgebruikers mogen gratis gebruik maken van de ijspiste.
Kortingen voor groepen, verenigingen, scholen, kansengroepen, … op voorwaarde dat men op voorhand reserveert. Speciale groeps- en bedrijfsarrangementen zijn ook mogelijk. Info en reservaties: [email protected].

Organisatie
Winterpret aan de Leie is een organisatie van vzw Free-Time in samenwerking met Stad Deinze, Uitbureau Gent en Gent Feest.

Hoofdpartners
Hyundai Beerlandt Deinze

Drank & eten
Wat smaakt er meer tijdens de koude winterperiode dan een jenever van Filliers en enkele lekkere oliebollen? Op Winterpret aan de Leie kan je genieten van heel wat verwarmende drankjes en hapjes. Aan de drankchalet kan je naast frisdranken en een smaakvol biertje ook terecht voor glühwein, koffie en warme chocomelk of een reeks biodrankjes. Wie honger krijgt hoeft niet meteen ver weg te lopen van het plein. Aan de verschillende eetkraampjes vind je onder meer hamburgers, wafels en oliebollen.

Kermis
Naast de kerk zijn enkele leuke en kindvriendelijke kermisattracties terug te vinden. Wie graag eens een kermisspelletje speelt zal zich al snel thuis voelen op de kermis van Winterpret aan de Leie. Voor de allerkleinsten is er een draaimolen en eendjesspel maar je vindt er ook een lambada, schietkraam en lunapark. Voor elk wat wils in het winterdorp!

Medewerkers
Winterpret aan de Leie werkt samen met lokale verenigingen. Vrijwilligers van deze verenigingen zullen meewerken op het evenement om hun clubkas te spijzen. Op die manier draagt dit evenement bij tot het socio-culturele leven in de Stad Deinze. Heb je interesse om mee te werken? Neem dan contact op via [email protected]!
Programma
Feestelijke opening – Vrijdag 11 december vanaf 18 u.
De tweede editie van Winterpret aan de Leie wordt feestelijk geopend op vrijdag 11 december om 18 u. op het Sint-Poppoplein. Er staat bovendien een leuke verrassingsact op het programma!

Kleuterglibberen – Elke zondag van 10 u. tot 12.30 u.
Op zondagmorgen is de ijspiste speciaal open voor onze allerkleinsten. Zij kunnen dan hun eerste pasjes wagen op het ijs. Kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis het ijs op!

Aperitiefconcerten – Elke zondag vanaf 11.30 u.
Elke zondag is er een sfeervol aperitiefconcert. Houd voor de programmatie de Facebookpagina (www.facebook.com/winterpretaandeleie) en de website (http://winterpretaandeleie.be) in het oog.

Kindergames on ice – Elke woensdag van 14.30 u. tot 15.30 u.
Kom je op woensdagnamiddag onder begeleiding van animatoren uitleven op het ijs. We leren het schaatsen beter onder de knie te krijgen door het spelen van enkele leuke spelletjes. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Discoschaatsen – Zaterdag 12 en 26 december van 20 u. tot 23 u.
Zaterdagavond draait onze dj de beste platen uit de afgelopen decennia. Iedereen kan de beentjes losschudden, zelfs op het ijs.

Ijshockeytoernooi (geen ervaring vereist!) – Elke dinsdag van 20 tot 22 u.
Zin in een sportieve uitdaging met jouw vrienden of jouw club/vereniging? Dan kan je inschrijven voor het enige echte ijshockeytoernooi. De voorrondes zijn op 15 en 22 december, de finale wordt gespeeld op 29 december. Geen ervaring vereist, alleen veel zin om te winnen en een groepje enthousiaste supporters! Inschrijven kan via [email protected]. Groepjes van 4 personen, inschrijvingsgeld is 4 euro per persoon.

After Work Tiroleravond – Vrijdag 18 december vanaf 16 u.
Het weekend en de vakantie kunnen samen met de collega’s ingezet worden op 18 december vanaf 16 uur met een After Work Tiroleravond, voorzien van het nodige entertainment en met aangepaste après-ski muziek.

Extra optredens worden later aangekondigd.

Info: Winterpret aan de Leie
Dirk Schockaert, bestuurder Free-Time vzw
0475 70 58 38 – [email protected] – www.winterpretaandeleie.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...