Uitwisseling tussen Vlaamse en Duitse steden en gemeenten

Op dinsdag 8 december 2015 vond in Düsseldorf een gezamenlijke regeringszitting plaats tussen de quasi voltallige regeringen van Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen. Parallel met deze regeringstop vond er ook een ontmoeting plaats tussen verschillende Vlaamse en Duitse steden en gemeenten, waar thema’s zoals energie en migratie werden besproken.

Düsseldorf

De burgemeesters van Deinze (Jan Vermeulen) en Rheinbach (Stefan Raetz) waren mee de trekkers van het uitwisselingsproject tussen de Vlaamse vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) en zustervereniging Deutscher Städtetag. Deinze en Rheinbach zijn al zo’n 35 jaar verbroederd en houden er nauwe vriendschapsbanden op na.

De Vlaamse delegatie in Düsseldorf bestond o.a. uit Deinze, Zulte, Diksmuide, Gooik, Geel en Hasselt. Energie, meerbepaald de omschakeling naar een koolstofarme economie of de zogenaamde ‘Energiewende’ en migratie waren de hoofdthema’s tijdens de uitwisseling. “Het is bijzonder nuttig om meer samen te werken en te leren van elkaar. De verbroedering moet in eerste instantie een lerend netwerk worden. Vroeger zagen we elkaar op feesten, in de toekomst wordt dat meer en meer op studiedagen, waarbij we elkaar inspireren. Het is duidelijk dat niet alleen de regeringen, maar vooral ook de gemeenten van elkaar kunnen leren” stelt burgemeester Jan Vermeulen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...