vtbKultuur Deinze organiseert – Bang-Up! Opera

A Grand Opera Night – Diva Night. Bang-Up! Opera maakt komaf met de oubollige reputatie van opera. Dit internationale gezelschap verwent het publiek met hoogstaande opera of musical.

Maria Callas, Renata Tebaldi, Joan Sutherland, Monserat Caballe, … het zijn ronkende namen uit de operageschiedenis. Ze verwierven allen de quasi goddelijke status van operadiva.  Ze wisten dan ook als geen ander via hun unieke zangtalent en uitzonderlijke persoonlijkheid het publiek te vervoeren en in extase te brengen.

Bang-Up! Opera

In deze nieuwe voorstelling van Bang-Up! Opera met de gepaste titel DIVA NIGHT gaan vier zangeressen op zoek naar wat het betekent om een diva te zijn of te worden. Is dit een aangeboren gave of is dit iets waar men hard voor moet werken?
Vier getalenteerde sopranen met elk een andere colaratuur begeleid door een pianiste nemen u mee op hun zoektocht naar de identiteit van de DIVA ABSOLUTA, de sublieme vertolkster van menselijk emoties door muziek.

De diva wordt hiervoor vakkundig ontleed, uitgekleed, en van alle clichés en franje ontdaan en anderzijds worden al die contrasten ook doelbewust opgezocht.  Het wordt een persoonlijke reis doorheen het operalandschap waarbij halt wordt gehouden bij maestro’s die gewild of ongewild diva’s creëerden.
Natuurlijk krijgt u goed in het gehoor liggende operahits van Mozart, Bellini, Donizetti, Verdi en Puccini te horen, maar daarnaast zullen ook minder courante dingen worden gebracht.

Voor deze productie engageerde Bang-up! Opera zangeressen die allen zijn afgestudeerd aan de Nederlandse Operastudio en de Vlaamse Opera Academy.

Met Charlotte Janssen, Bianca Van Puyvelde, Trien Cornelis en Annelies Van Hijfte.
Piano: Caroline James.
Coaching/regie: Ronny Lauwers.

Zaterdag 26 december 2015 – 19.30 uur – CC Palace
Voorverkoop – 15 euro

Jetaircenter Deinze, Gentstraat 41, tel. 09 386 65 00.
Dienst Cultuur en Evenementen, Gentpoortstraat 1, 09 381 95 10.

Een organisatie van vtbKultuur Deinze en de Dienst Cultuur en Evenementen van de stad Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...