Koken met seizoensgebonden lokale duurzame producten en Fairtrade producten
Op vrijdag 19 februari 2016 organiseert de trekkersgroep FairTradeGemeente i.s.m. het stadsbestuur opnieuw een kookworkshop in het kader van Fair Trade en lokale duurzame economie. Onder begeleiding van een ervaren kok, mevrouw Sabine De Coninck, bereiden we een driegangenmenu met seizoensgebonden lokale duurzame producten en fairtradeproducten dat we nadien gezamenlijk verorberen.
Deze kookworkshop gaat net iets verder dan de ‘gewone’ kookworkshops. Wij willen tijdens deze workshop de aandacht vestigen op enkele belangrijke aspecten:
– De ecologische voetafdruk
– Het belang van het gebruik van lokale duurzame producten
– Het belang van het gebruik van biologische producten
– Het belang van het gebruik van fairtradeproducten
Pompoen-kokossoep met huisgemaakte zadencrackers
Bloemkoolburgers met nootjes en rode saus
Wortelcake met appel, biet en gember
Deze workshop gaat door in het kooklokaal van de afdeling Neerleie (ingang via de parking naast het kerkhof) van Leiepoort Campus Sint Vincentius, Peter Benoitlaan 40 en vangt aan om 19u00. De deelnameprijs bedraagt dankzij de tussenkomst van het stadsbestuur 12,50 euro per persoon, drank inbegrepen.
Data van de volgende workshops:
– vrijdag 18 maart 2016
– vrijdag 17 juni 2016
Telkens om 19u00 op bovenstaande locatie. Opgelet: je dient voor elke kookworkshop apart in te schrijven. Info en inschrijvingen: dienst Sociale Zaken van de stad Deinze, telefonisch: 09 381 68 74 of via e-mail: [email protected]