Paddenoverzet actie in Grammene

Kimberly Lava de bezieler van de facebookgroep ‘Paddenoverzet Grammene 2016‘ zoekt mensen om haar mee te helpen met haar prachtige initiatief.

Paddenoversteek

Vorig jaar hielp Kimberly mee met de paddenactie in de Gampelaeredreef, aan het stadsbos, maar dat is nu een doodlopende straat geworden met hopelijk ook minder verkeer, dus hoeven ze daar geen beestjes meer over te zetten.

Kimberly heeft bijgevolg haar actieradius verlegd naar de plaats waar ze opgegroeid is en de oude Leiearm zich schoon zijn weg door de weides klieft. Veel amfibieën aldaar dus, die ook dit jaar de gevaarlijke oversteek zullen maken (om dril te leggen/te paren op de plaats waar ze zelf voor het eerst uit de poel zijn gekropen). Om toch een aantal dieren (in de Gampelaeredreef waren het er vorig jaar meer dan 600) te redden, hebben ze schermen geplaatst die de dieren zullen tegenhouden en naar ingegraven emmers zullen leiden. ’s Ochtends en ’s avonds worden de emmers geleegd, de dieren geteld en overgezet. De aantallen worden doorgegeven aan Hyla voor de statistieken. Hyla is de amfibieën en reptielenwerkgroep van Natuurpunt

De schermen (bezorgd door Magda Laenen, van ‘Mijn Huisdier, Mijn Vriend’) werden vandaag zondag ingegraven. Zelf woont Kimberly intussen in Bachte en ze zou het dik in orde vinden, mocht ze niet twee keer per dag naar Grammene moeten rijden. Ze kan dus alle hulp gebruiken en heeft daarvoor een facebookgroep opgericht: ‘Paddenoverzet Grammene 2016‘. Mensen die aan de overzet willen deelnemen, kunnen haar via die manier bereiken en eventueel deel gaan uitmaken van een beurtrolsysteem. Het is ook een mooie manier om Grammenaars/Machelaars wat dichter bij elkaar te brengen en eens te zien wat voor biodiversiteit er heerst in Grammene, op vlak van amfibieën.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...