“Witse” – acteurs palmen zaal Palace in

Op zaterdag 25 maart 2016 zakken Daan Hugaert en Marc Stroobants af naar Deinze. Op de planken van de Palace brengen de populaire politie – inspecteurs “Dams en Van Deun” uit de Eén – reeks Witse het stuk “The Duck Variations” in een regie van Mieke Laureys. Het meesterwerk van de gerenommeerde Amerikaanse toneelschrijver David Mamet vertelt het verhaal van twee mannen die elkaar dagelijks weer op een bank in het park aan de oever van een meer ontmoeten.

The Duck Variations - Palace Deinze

Ze lijken lukraak weetjes uit te wisselen over van alles en nog wat. Hun schijnbaar banale conversaties draaien in veertien variaties rond het leven van de eenden op het water, hun paargewoontes, levenscyclus en relatie tot natuurlijke vijanden. Maar onder het oppervlak van hun vertelling schuilt de echte thematiek: de “condition humaine” of het wezen van het menselijk bestaan. Auteur David Mamet studeerde aan de Sorbonne in Parijs en leerde daar de Europese verlichting kennen. Op subtiele wijze werpt de Amerikaanse auteur zijn publiek dan ook kleine broodkorstjes filosofie toe zonder dat de voorstelling ooit zwaar op de hand wordt. De dialogen waarin deze zondagsfilosofen elkaar met soms tenenkrullende theorieën proberen af te troeven, zijn lichtvoetig en bekken als muziek.

Kortom, in deze productie trekken Hugaert en Stroobants alle registers open. “We dansen ook en hangen de clown uit alsof we de dikke en de dunne waren. Dus ook wie niet op zoek gaat naar dubbele bodems, zal zich amuseren met een voorstelling die voortdurend waggelt tussen filosofisch en hilarisch” klinkt het met een kwinkslag bij Daan Hugaert, de sympathieke Gentenaar die dit stuk zelf vertaalde en inmiddels 42 keer opvoerde met zijn kompaan en spitsbroeder Marc Stroobants. “We hadden in 2012 reeds Hubert Damen, alias Commissaris Witse zelf, te gast in onze lazy Friday – concertenreeks. Nu is het de beurt aan zijn assistenten. Maar het publiek zal in “The Duck Variations” ontdekken dat deze acteurs nog meer in hun mars hebben dan alles wat ze al op het kleine scherm hebben laten zien”, besluiten werkgroepleden Caroline Deconinck en Tom Vandaele van vzw Cultuurschok.

De voorstelling, in samenwerking met De Grote Foulée vzw, vindt plaats op vrijdagavond 25 maart 2016 om 20u30 (deuren open om 19u45) in zaal Palace, Markt 32, 9800 Deinze

Voor info en tickets: www.cultuurschok.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...