Familieparcours MuDeL: ontdek samen en beleef mee(r)

Het Museum van Deinze en de Leiestreek ontwikkelde een familieparcours met vragen en opdrachten voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en hun begeleiders. Het boekje is vanaf maandag 21 maart gratis te verkrijgen aan de balie van het museum. Een aanrader voor een volgende gezinsuitstap!

Museum van Deinze en Leiestreek

Het Museum van Deinze en de Leiestreek is er voor volwassenen, maar evenzeer voor kinderen. Dankzij het nieuw ontwikkelde familieparcours dat bestaat uit een ontdekkingstocht vol informatie, vragen en opdrachten komen kinderen samen met hun begeleiders meer te weten over de schilderijen en voorwerpen in het museum.

Struin met het hele gezin in de vaste collectie beeldende kunst en erfgoed en ervaar hoe het voelt om een kunstenaar, ontwerper of een deel van een kunstwerk te zijn. ‘Het groeiende aanbod van cultuur voor iedereen in onze stad wordt versterkt dankzij deze publicatie’ stelt schepen van cultuur Rutger De Reu. We blijven als bestuur inzetten om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. De kinderen leren tijdens het parcours anders kijken en meer beleven in het museum, en de ouders of begeleiders beleven mee’.

Het familieparcours richt zich tot jonge gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar. De publicatie is vanaf maandag 21 maart gratis te verkrijgen aan de balie van het museum. Kortom: neem jouw kroost mee voor een museumbezoek, en steek er stiekem zelf veel van op!

Meer info:
Museum van Deinze en de Leiestreek
Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze, 09 381 96 70
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...