Buiten spelen in Deinze

Kinderen ontwikkelen zich al spelend en hebben het recht om dat veilig te doen in hun onmiddellijke omgeving. Daar zijn ook de stedelijke jeugddienst en de stedelijke jeugdraad rotsvast van overtuigd. Daarom nemen ze verschillende initiatieven om kinderen in Deinze aan te moedigen om buiten te spelen: zo is er de speelstraat op de Markt op 10 april, de fotowedstrijd ‘buiten spelen in Deinze’ naar aanleiding van de Buitenspeeldag op 13 april en kunnen er tot 11 april speelstraten aangevraagd worden tijdens de zomermaanden.

Speelstraat markt Deinze

Speelstraat ‘Goe gespeeld!’

Op zondag 10 april organiseren de stedelijke jeugdraad en jeugddienst in samenwerking met  Deinse jeugdverenigingen (Djemba, KSA Deinze-Astene, KSA Petegem, KSA Ahoy Vinkt, Scouts en Gidsen Deinze, de Jojo, de vakantiewerking en JNM) naar jaarlijkse traditie de Speelstraat. Alle activiteiten vinden van 13.30 u. tot 17.30 u. plaats op het centrale gedeelte van de Markt, die voor de gelegenheid verkeersvrij wordt gemaakt. Het thema van de Speelstraat is dit jaar ‘Goe gespeeld!’.

Door deze organisatie willen we de jeugd bewust maken van het feit dat buiten spelen nog altijd het leukst is. De nadruk ligt dan ook op de Deinse jeugdverenigingen. Naast hun fantastische zelfgebouwde attracties zijn er grote gehuurde attracties en springkastelen. Deze geweldige namiddag is helemaal gratis dankzij de logistieke steun van het stadsbestuur en de financiële steun van de jeugdraad, die deze speelstraat organiseert met de opbrengst van de fuif Check Point.

Speelstraat markt Deinze

De kinderen kunnen zich onbezorgd uitleven, er is voor elk wat wils. Voor elke activiteit waar de kinderen aan deelnemen krijgen ze een stempel op de ‘Goe gespeeld!’-kaart. Een volle kaart kan omgeruild worden voor een leuke verrassing. Traditiegetrouw wordt er op de Speelstraat voor een leuke afsluiter gezorgd, maar die houden we nog even voor jullie in petto.

Buitenspeeldag

Op woensdag 13 april is er opnieuw een officiële ‘Buitenspeeldag’. Op die dag gaan de televisiezenders Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM tussen 13 u. en 17 u. op zwart met de duidelijke boodschap voor kinderen en jongeren om buiten te gaan spelen of sporten. De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren wil aanzetten om buiten te spelen en te sporten in hun onmiddellijke woonomgeving en openbare besturen en ouders wil stimuleren om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten.

Fotowedstijd ‘buiten spelen in Deinze’ tot 13 juni

Naar aanleiding van de nationale Buitenspeeldag op 13 april organiseert stad Deinze een fotowedstrijd voor alle inwoners van Deinze met als thema ‘Buiten spelen in Deinze.’ De wedstrijd loopt van 13 april tot en met 13 juni 2016. Een deskundige jury beoordeelt elke ingezonden foto afzonderlijk op basis van themagerichtheid en originaliteit en het overbrengen van de boodschap dat buiten spelen in Deinze superleuk kan zijn.

Uit alle foto’s zullen drie winnaars gekozen worden. De hoofdprijs is een waardebon voor de huur van een springkasteel voor één dag. De prijsuitreiking vindt plaats op de viering van het 25-jarig bestaan van speelplein Doekeewa op 2 juli 2016. Op dit evenement zullen de winnende foto’s tentoongesteld worden. Meer informatie en het wedstrijdreglement vind je op www.deinze.be/jeugd.

Vraag een speelstraat aan vóór 11 april

Ook tijdens de zomermaanden wil de stad de kinderen en jongeren de kans geven om in hun onmiddellijke woonomgeving buiten te kunnen spelen. Wil je de komende zomer veel op straat spelen en heb je zin om dat dicht bij huis te doen? Maak dan van je straat een speelstraat. Een speelstraat is een straat die gedurende een bepaalde periode afgesloten wordt voor alle verkeer. Enkel wie in de straat woont, mag de straat in met de wagen.

Het is natuurlijk onmogelijk om van elke straat een speelstraat te maken. Wil je weten of jouw straat in aanmerking komt? Dien dan snel een aanvraag in en dan onderzoeken wij of het verkeerstechnisch mogelijk is. Als dit zo is, moet je wel nog je buren betrekken voor je definitief groen licht krijgt. Je kan een aanvraag bij de jeugddienst indienen tot 11 april 2016. Het aanvraagformulier kan je verkrijgen bij de jeugddienst of downloaden via www.deinze.be/jeugd.

Meer info:
Stedelijke jeugddienst
Mouterijdreef 22, 9800 Deinze, 09 381 68 50
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...